Živita, kar zagovarjata

Kaj uči hčerki Peter Poles?

Eva Jandl
28. 7. 2021, 05.44
Deli članek:

Preden se je družina vplivnice Nike Veger in voditelja Petra Polesa predala brezdelju na plaži, jo je še temeljito očistila. Ne boste verjeli, kaj vse so našli na majhni plaži in v morju ob njej!

Osebni arhiv
Peter Poles se je lotil čiščenja morja ob obali in iz vode izvlekel neverjetno veliko stvari.

Voditelj Peter Poles se je pred vodenjem šova Slovenija ima talent odpravil na počitnice s svojo družino, partnerico Niko Veger in hčerkama. Nika je znana kot zagovornica trajnostnega načina življenja, okolju prijaznih rešitev in recikliranja ter ponovne uporabe, enako seveda Peter, ki je še posebej ponosen, da sta ozaveščeni tudi hčerki. »Hčerki želim naučiti, da se stvari lahko popravijo ali pa ponovno uporabijo ter da ni treba vedno starih stvari zavreči in kupiti novih,« je povedal.

Družina je še vedno na oddihu ob Jadranskem morju na Hrvaškem, kjer sta Peter in Nika pokazala, da to, o čemer govorita, tudi v resnici živita. Očistila sta namreč plažo kupa smeti: plastičnih vrečk, lončkov in celo velikih stvari, kot so vrata z jadrnice in pokrov motorja s čolna ter preproga iz umetne trate, ki jih je Peter prinesel iz morja ob obali, Nika pa je pobirala plastične koščke in povedala, da se ji je letos prvič zgodilo, da je plavala v morju med koščki plastike. Zdaj pa lahko končno uživa v brezdelju, pravi, opazuje barve morja in nabira mediteranske dišavnice.

ZA SABO PUSTITE ČISTO PLAŽO

Nika je podala tudi nekaj svojih nasvetov, kako bi lahko vsak prispeval k čistejšim plažam in okolju. To so nasveti, ki se jih sicer drži tudi njena družina. »Res veliko bi naredili že s tem, da ne bi kupovali reči, predvsem hrane, v plastični embalaži. To je izziv tudi zame, priznam,« je dejala Nika, ki vsem počitnikarjem še polaga na srce, naj s plaže odnesejo vse, kar so nanjo prinesli. Tisto, česar ne potrebujejo več, naj komu podarijo in ne puščajo na plaži.

Osebni arhiv
Nika je očistila plažo in mimogrede nabrala za dve vrečki odpadkov.