Tretji moški

Pevka Alenka Godec o moškem, ki ga te dni še posebej pogreša

Eva Jandl
27. 7. 2021, 20.15
Deli članek:

Pevka Alenka Godec je del razvpitega terceta Dinamitke, ki ga sestavlja skupaj z odličnima pevkama Simono Vodopivec Franko in Damjano Golavšek – kaj jih poleg glasbe še povezuje, so prijateljice tudi zasebno?

Gašper Pintarič
Njena prva kritika ob novih pesmih in njena največja opora sta sin Luka in mož Primož, nam je zaupala Alenka.

Priljubljena pevka Alenka Godec se posveča že tretji plošči priredb So najlepše pesmi že napisane, pred kratkim se je predstavila s prvim singlom Gremo na morje in prikupnim videospotom, ki se dogaja na dveh lokacijah: na vrtu, kjer blestita njeni kosmatinki Chilly in Lucy, in na vlaku, kjer kot kondukter blesti Jani Hace.

Kdo pa je tisti, ki prvi sliši njene pesmi, kdo je njen glavni kritik – ali pesmi pred izdajo zapoje tudi doma, možu in sinu Luki? »Res je, prva dva sta moj mož in sin, ki sta moja kritika in moja trdna opora. Nedolgo nazaj sem imela še tretjega moškega, mojega očeta. In v tem času, ko se mi dogaja toliko novega in lepega, ga pogrešam še bolj ... Tako zelo se je vedno veselil z mano in bil srečen za vse moje podvige,« je povedala Alenka, ki še vedno ni prebolela smrti očeta Marjana, ki je umrl lanskega novembra. Alenka je sicer odraščala kot edinka, njen oče, ki je bil prav tako glasbenik in je veliko igral v tujini, pa je bil v njenem otroštvu veliko odsoten.

Sašo Radej
Eksplozivne Dinamitke so se spoznale že v študentskih letih.

NE POVEZUJE JIH LE GLASBA

Alenka Godec je tudi del skupine Dinamitke, v kateri je nerazdružljiva z odličnima pevkama Simono Vodopivec Franko in Damjano Golavšek. Ljubezen do petja in glasbe jih je združila že v študentskih letih in jih potem vodila po samostojnih poteh do razvpitega terceta Dinamitke, kjer so ugotovile to, kar so že ves čas vedele. »Skupaj smo trikrat močnejše. Ne trikrat … devetkrat!« je dejala Alenka. Pa so Dinamitke prijateljice tudi zasebno, kaj jih poleg glasbe še povezuje – zdi se, da se prav vedno zabavajo? »Res se imamo lepo skupaj … Smeha je na pretek, ta pa je najboljši kazalec, da se druga ob drugi počutimo dobro, sproščeno in neobremenjeno. Glasba nas je združila, a za to, da nas je povezala tako močno in na dolgi rok, je potrebno še mnogo več. Tudi osebnostno smo na enaki valovni dolžini. A tudi ko oziroma če imamo različne poglede na stvari, se znamo pogovoriti, si prisluhniti in se tudi prilagoditi. Hm, to pa je morda tista modrost, ki jo prinese starost. No, pa ne da bi bile me tri že stare,« je v smehu zaključila pogovor Alenka.

osebni arhiv
Psički Chilly in Lucy na domačem vrtu sta zvezdi zadnjega videospota Alenke Godec