Obisk presenečenja

Ko se je pojavil na njenem dvorišču, je kar zajokala

Katarina Štular, Eva Jandl
22. 7. 2021, 20.03
Posodobljeno: 22. 7. 2021, 22.35
Deli članek:

Zlati glas Dalmacije Marko Škugor je v sklopu rubrike Aktualove zvezde pri tebi doma potrkal na vrata Anite Ocepek iz Čemšenika. Dosegel je tudi pomemben mejnik: njegov duet s pokojnim Oliverjem Dragojevićem je dosegel kar 10 milijonov ogledov!

Radio Aktual
Presrečna Anita in Marko.

»Ko so mi povedali, da sem v ožjem izboru, sem že pripravljala mize in klicala sosede,« je povedala Anita Ocepek, ki pravi, da so se ji z obiskom dalmatinskega slavčka Marka Škugorja na njenem domu izpolnile sanje. Na njegovih koncertih je po navadi v prvi vrsti, zato je bila resnično brez besed, ko ga je zagledala na dvorišču, preplavile so jo tudi solze sreče. »Sanjala sem o tem in zares si štejem v čast, da ste izbrali prav mene in da je k meni prišel Marko. Resnično sem ganjena in počaščena,« razlaga Anita in nam obenem zaupa, da je bila dejansko tri dni v pravi evforiji.

Radio Aktual
Anita je povabila tudi svoje sosede

»To, da je prišel k meni, je resnična ekstaza. Moja najljubša pesem je Samo s tobom sam upoznao ljubav, ki naju je z možem resnično povezala, saj sva si usojena,« je še dodala nagrajenka. Prav ta pesem, ki jo je Marko Škugor zapel v duetu s pokojnim Oliverjem Dragojevićem, svojim dobrim prijateljem in hrvaškim pevcem, ki je navduševal tudi v tujini, pa je te dni dosegla mejnik: 10 milijonov ogledov. »Vesel sem, da je ta prekrasna pesem v izvedbi Oliverja Dragojevića in moje malenkosti prišla v vaša srca in pustila neizbrisen pečat,« je povedal Marko.

osebni arhiv
Pred kratkim se je Marko zelo veselil: njegov duet z legendarnim Oliverjem Dragojevićem, pesem Samo s tobom sam upoznao ljubav, je namreč prešel 10 milijonov ogledov. Pesem sta posnela leta 2016, dve leti pred Oliverjevo smrtjo.

PISANJE PESMI IN KUHANJE

»Vedno je prijetno in lepo, kadar na tak način koga presenetimo in mu polepšamo dan. Hvala Aktualovcem, ki na tak način uresničujejo sanje svojim poslušalcem, obenem pa sem tudi sam izjemno hvaležen, da sem lahko del te zgodbe. Zato upam, da se kmalu vidimo na kakšnem koncertu!« je še dodal Marko, ki je vesel, da lahko ponovno nastopa, tudi v Sloveniji. Pred epidemijo je bil namreč eden izmed pevcev z največjim številom koncertov. Zadnje leto je tako izkoristil za počitek in čas z družino, ženo Ivano in sinovoma Andrijo in Petrom. Je pa vseeno napisal kar nekaj novih pesmi – med njimi je tudi zadnja pesem Putnik tvog broda.

osebni arhiv
Med epidemijo ni miroval, izdal je kar nekaj novih pesmi, zadnjo letos junija.