BURYANA

Pevka bo zagotovo poskrbela za vroče poletje

P.R.
20. 7. 2021, 15.18
Posodobljeno: 20. 7. 2021, 15.24
Deli članek:

Po letu premora se na sceno vrača pevka Buryana. Z pesmijo Vino sladko bo zagotovo poskrbelo za številne sladke in vroče trenutke v letošnjem poletju.

RoxPro production
Buryana

Pevka Danijela Burjan, ki ustvarja pod umetniškim imenom Buryana se po enoletnem premoru na glasbeno sceno vrača z novo poletno pesmijo Vino sladko, ki je kot nalašč za vroče poletne dni. Kot pravi pevka sama, je bila pred izidom res neučakana. 

''Rada imam vse zvrsti, tudi moje pretekle pesmi kažejo na to; Vino sladko pa se mi zdi, da je še malce bolj ''moja''. Rada imam to zvrst, zares sovpada z mojo energijo in glasom,'' o pesmi razmišlja Buryana in dodaja: ''Poletje je čas za ljubezen in iskre v očeh ter pogled, ki je zazrt tja gor med zvezde, saj je zares možno vse, če si to le zares želimo.''

Pod glasbo pesmi se podpisujeta Rok Lunaček in Krešimir Tomec, slednji je poskrbel tudi za aranžma in produkcijo pesmi, Lunaček pa je napisal tudi besedilo. Ta je o simpatični pevki povedal: "Buryana je izjemna pevka; imel sem ta privilegij, da sem jo slišal v več glasbenih zvrsteh in povsod je briljirala. Izjemna profesionalka."

Za videopodobo pesmi, videospot si lahko ogledate spodaj, se podpisuje produkcijska hiša RoxPro production, producent spota pa je bil Rok Maver. 

RoxPro production
Buryana

Zakaj ime Buryana?

Danijela si je zaradi interesov mednarodne in domače glasbene industrije nadela umetniško ime Buryana, ki je izpeljanka iz njenega priimka, hkrati pa ima tudi svoj pomen in zgodbo. Gre za redko Nepalsko rožo, ki raste v Tibetanskem gorovju in je podnevi bele barve, ponoči se pa transformira v rdeče/modro/UV barvo. Ime pomeni navdih za vznemirjenje, prijaznost in odprtost. Sposobnost transformacije je pa nekaj, kar Buryana dejansko kaže tudi na sceni. Iz opisanega se prelevi v energično, samozavestno in zapeljivo izvajalko, ki ji scenski nastop ni tuj.