Otvoritvena zabava

Kriptomilijonar Damian Merlak otvoril prenovljeni hotel ob Bohinjskem jezeru

Nejc Simšič
19. 7. 2021, 21.30
Deli članek:

Bitcoin milijonar in nekdanji solastnik borze Bitstamp Damian Merlak je z ekipo končal svoj prvi veliki turistični projekt – prenovo Hotela Bohinj ob Bohinjskem jezeru. Bili smo na veličastnem odprtju, kjer ni manjkalo niti znanih obrazov.

Žiga Intihar
Zadovoljni direktor Jure Repanšek in investitor Damian Merlak
Otvoritveni večer je minil tudi v znamenju dobrodelnosti, saj so gostitelji vsa plačila sob gostov, ki so prespali v hotelu ob otvoritvenem večeru, podarili v projekt Botrstvo in tako združili prijetno s koristnim. Pohvalno! 

Kdor kaj pomeni, je bil povabljen na slavnostno odprtje težko pričakovanega Hotela Bohinj, ki mu je kriptomilijonar Damian Merlak z ekipo podaril novo podobo in novo zgodbo.

Otvoritveni dogodek, ki se je odvijal v sproščenem vzdušju v objemu narave, so zaznamovali čustveni trenutki, napetost, pričakovanje. Ob glasbeni spremljavi benda in solistov, ki jih zaznamujeta mladostna iskrivost in energija, se je novi hotel premierno predstavil očem javnosti. Po stezicah preteklosti smo se sprehodili vse do veličastne otvoritve.

Investitor Damian Merlak in upravitelj hotela Jure Repanšek sta se odločila, da hotel celostno prenovita ter statično in energetsko sanirata. »Interier hotela sestavlja 69 sob, ki so v svetlem macesnu, v vsaki sobi je tudi silhueta Triglava. Skupni prostori obsegajo sprejemno avlo, restavracijo, kmečko sobo, konferenčno sobo, velnes z manjšim zunanjim bazenom, klub ter prostrani vrt z ognjiščem. Hotel je namenjen mladim po srcu, ki iščejo pristno doživetje kraja. Poudarek je na aktivnem oddihu, ponujanju avtentičnih doživetij in pestrem naboru dogajanja. Naša vizija je s svojo kreativnostjo, mladostno zagnanostjo, družbeno odgovornim poslovanjem ter razumevanjem usmeritev in potreb slovenskega turizma postati zgled in primer odlične prakse ter s tem vzpostaviti nova merila uspešnih zgodb v turistični panogi,« je povedal Repanšek, ki je vesel, da so povabljeni gostje uživali na nepozabni vrtni zabavi. 

Srečali smo tudi številne znane obraze, od glasbenice Neishe, pevke Hannah Mancini, pevke Mance Špik do vinarja Marjana Simčiča in voditelja Davida Urankarja.

Žiga Intihar
David in Ajda Urankar

Mediaspeed
Slavnostni večer je povezoval odlični igralec Uroš Smolej.

Žiga Intihar
Priljubljena glasbenica Neisha

Žiga Intihar
Znan slovenski vinar Marjan Simčič s sinom Leonardom

Žiga Intihar
Uživale so tudi Špela Jereb, Katja Klavora, Tjaša Kokalj Jerala in Jasna Vale.

Mediaspeed
Modna oblikovalka Urška Draž s sinom Elijem

Mediaspeed
Novinar Nejc Simšič v družbi pevke Hannah Mancini