Talenti

Peter Poles se vrača k stari ljubezni

Eva Jandl
15. 7. 2021, 21.36
Posodobljeno: 15. 7. 2021, 21.36
Deli članek:

Priljubljeni televizijski voditelj Peter Poles o svojih ljubeznih in talentih – ste vedeli, da igra več inštrumentov in da je bil z velenjsko godbo tudi večkrat svetovni prvak?

Revija Zvezde
Ne le pri godbi, Peter se je odlično znašel tudi v rock vodah.

Eden izmed Petrovih talentov je glasba, zato smo ga vprašali, ali še kdaj vzame v roke flavto in kdaj je nazadnje nastopil z godbo, pri kateri je igral več let. »Tudi klarinet sem nazadnje igral med karanteno. Z godbo pa sem nastopil pred dvema letoma, ko sem vodil prireditev v Velenju. Dejansko sem bil voditelj, začeli pa smo tako, da sem sedel s pleh muziko, kot včasih, in igral. Potem sem v godbeniški uniformi vstal in začel voditi prireditev. Ko sem igral te pesmi, ki sem jih z godbo nazadnje igral pred 25 ali celo 30 leti, so bili občutki lepi, spet sem podoživljal mladostniška leta. Ni rečeno, da se ne bom vrnil v ta kolektiv, ko kasneje v življenju izprežem iz tega divjega tempa.« Pa poker, tudi tega še vedno igra? »Poker še igram, vsak teden s prijatelji že deset let. To je čudovita tradicija, ki jo ohranjamo. Ne gre toliko za igro kot za druženje, uživanje v družbi ljudi, ki jih imaš rad.«

ČAS ZA TALENTE, KI JIH JE ZANEMARIL

Ali je med dolgimi karantenami odkril še kakšen svoj skriti talent? »Nisem odkril novega talenta, sem se pa posvečal starim talentom, ki sem jih zanemarjal. Spet sem v roke vzel inštrumente, poleg naštetih tudi kitaro, s stene sem snel svojo specialko, ki je tam visela štiri leta, jo celo opral in odpeljal nekaj voženj, bilo je super. Spet sem začel gojiti stare ljubezni,« pravi Peter, ki je sicer zelo spreten tudi z orodjem, tako da doma rad stvari popravi ali izdela, kar je še posebno všeč njegovi Niki in hčerkama.