Nogometna navdušenka Kate

Aleksander Čeferin v družbi Kate in Williama

Nejc Simšič
14. 7. 2021, 21.20
Deli članek:

Minuli vikend je svojo mero pozornosti dobila cambriška vojvodinja Kate Middleton, ki je bila zvezda dveh sila pomembnih športnih dogodkov. Na drugem jo je gostil Aleksander Čeferin, predsednik Uefe.

Profimedia
Kate, prince George, princ William in Aleksander Čeferin

Po koncu samoizolacije, saj je bila v stiku z okuženim, je vojvodinja najprej obiskala finale teniškega turnirja v Wimbledonu.
Tam je zasijala v elegantni rožnati obleki, sama pa je kot velika ljubiteljica tenisa zelo uživala, kar ni nič novega, saj je znano, da se vsako leto udeleži najslavnejših teniških tekem. Za finale Wimbledona je vojvodinja izbrala elegantno midi obleko v pastelno rožnati barvi s pasom, kombinirano s prestižnimi čevlji s peto v zelo podobnem odtenku in torbico na preklop s cvetličnim vezenjem.

Profimedia
Vojvodinja Kate je po samoizolaciji že močno pogrešala druženje, saj je v enem dnevu obiskala finale moškega tenisa in finale evropskega nogometa, kjer je več kot uživala.

Zvečer je soproga bodočega angleškega kralja skupaj s princem Williamom in sinom Georgeom obiskala še sloviti finale evropskega nogometa, v sklopu katerega sta se za naslov najboljše borili Anglija in Italija. Sedemletni princ je za to priložnost nosil suknjič in kravato v barvah angleške zastave. Z zanimanjem je spremljal dogajanje na zelenici, kar so ujele tudi kamere. Vojvodinja Cambriška pa se je angleški nogometni ekipi poklonila v belem suknjiču, svojemu videzu pa je dodala par rdečih visečih uhanov.

Kamere so ujele tudi trenutek, ko je princ George skupaj z ostalimi prepeval angleško himno. Na zvezdniški tribuni so v finalu poleg kraljevega para in predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandra Čeferina sedeli tudi Tom Cruise in David Beckham z družino. Kot je bilo videti prek televizijskih kamer, je Čeferin v zelo dobrih odnosih z britanskim princem Williamom.