Oče in chef

Jurij Zrnec: »Saj veste, oče ima do hčera pač mehko srce«

Eva Jandl
14. 7. 2021, 21.00
Posodobljeno: 14. 7. 2021, 22.54
Deli članek:

Priljubljeni igralec Jurij Zrnec se je pred kratkim vrnil na televizijske zaslone v seriji Ja, chef!, zasebno pa se rad posveča glasbi, svojim domačim ljubljenčkom in seveda dvema hčerkama, ki sta že najstnici. »Ni nam dolgčas,« pravi.

osebni arhiv
Z Aleksandro Ilijevski imata doma kar pet domačih živali.

Zadnje čase se še bolj ukvarjate z glasbo. Radi prepevate s svojo partnerko Aleksandro Ilijevski, glasbenico?

Pojem in igram rad že od majhnega. Zdaj pa imam doma glasbenico in mi kaj drugega ne preostane. (smeh) Muzika je ekvivalent igri, v narekovajih erotika. Je stvar, ki absolutno združuje in oplaja stvari.

Menda ste tudi velik ljubitelj živali.

Sem ponosen očka štirih muckov, so tudi moji otroci in sreča. Doma imava tudi pet let staro vrabčico, ki je prva prišla k nama. Rešili smo jo kot goliča. Aleksandra jo je hranila na dve uri, pri nama je spala v prejšnjem majhnem stanovanju. Bila je spuščena, muckov takrat še nisva imela.

Kako se razumejo mački in ptič?

Dvakrat smo poskusili, ko je bil prvi mucek Lujko še majhen, kako bi to sploh bilo. A ne gre, tega ne moreš združevati. Zdaj lepo sobivamo. Vrabčica Žiža ima ogromno kletko in jo tudi spuščamo. Takrat gredo mački v drug del stanovanja.

Kaj najraje počnete skupaj s hčerkama, kaj ju zanima? Kažeta zanimanje za svet igralstva?

Sta že skoraj najstnici, zelo sta samostojni, pojavljajo se razna vprašanja – kot pri vseh otrocih. Sem oče dveh hčera. Vemo, kako je to, oče ima do hčera pač mehko srce. Sicer pa ima vsaka nekaj od mene: ena je zelo vizualna in kreativna, druga ima hud posluh. Zdaj sva vpeljala Guns N’ Roses. Ko konča s svojo glasbeno partituro za glasbeno šolo, igrava še Gunse. Ni nam dolgčas. Tudi kuhata že malo, in so že vprašanja: kaj bomo pa danes jedli? In čeprav se nam včasih ne ljubi kuhati, vseeno naredimo kakšne njoke ali pa »zrolamo« testenine. Ni nam dolgčas.

Trenutno blestite v vlogi kuharskega chefa v seriji Ja, chef! Kakšne so razlike v pripravi za vlogo v televizijski seriji in vlogo v gledališču?

V samem procesu dela ni veliko razlike, je pa razlika v odzivu – v gledališču dobiš odziv takoj, na televiziji pa najprej od ekipe in soigralcev. Smo pravzaprav drug drugemu občinstvo.

Marko Vavpotič
Jurij Zrnec je v seriji Ja, Chef! kuharski enfant terrible, zasebno pa je pravo nasprotje tega. Ko je moral biti nekoč zelo grd do Mateja Puca, ga je še naslednji dan poklical in se mu opravičeval za

Vam je vloga chefa pisana na kožo?

Vsaka vloga je izziv, a v tej zelo uživam.

So snemanja naporna?

Ni še bilo serije s toliko sekvencami, kadrov je res veliko. Zelo je naporno, dolga snemanja so. A niso dolge sekvence. Z vajo ali dvema lahko prizor osvojiš, postaviš, posnameš in greš naprej. Vendar brez take igralske ekipe, kjer so vsi komiki in hitri ljudje, bi tudi to lahko trajalo dlje.