andrej marčič

Kdo je skrivnostni milijonar, od katerega Eva Erjavec zahteva kar 7.000 evrov preživnine?

B.K.
13. 7. 2021, 11.32
Posodobljeno: 14. 7. 2021, 10.22
Deli članek:

Novembra lani sta se vzela 26-letna predavateljica na Ekonomski fakulteti Eva Erjavec in 53-letni podjetnik Andrej Marčič. Naredila sta otroka in se brž ločila.

Mediaspeed
Andrej Marčič na njegovi jahti Brioni 44. Pred leti se je namreč z lobistom Božom Dimnikom lotil tudi izdelave in prodaje jaht.

Zakona med “kraljico Instagrama” Evo Erjavec, ki sicer že dlje časa v kapaciteti asistentke predava na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, in uspešnim podjetnikom Andrejem Marčičem naj bi bilo konec, so pred dnevi poročale Slovenske novice, in to le nekaj mesecev po tem, ko jima je na svet privekal dojenček.

Razhod je bil bojda podoben klasičnemu slovenskemu sosedskemu sporu. Veliko je bilo nejevolje, pravijo, da celo nekaj nasilja med sveže bivšim možem in njegovim slavnim političnim tastom Karlom Erjavcem. Petelina naj bi se namreč zravsala, ker je Erjavec na Marčičevem stanovanju v centru Ljubljane, kjer Eva zdaj živi sama z otrokom, zamenjal ključavnice. Za piko na “i” pa naj bi si 26-letnica od ločitve obetala ne le prostost od zakonca pač pa tudi ogromen del njegovega stvarnega premoženja – stanovanje v Ljubljani in hišo na morju – ter izjemno visoko finančno rento v obliki 7.000 evrov preživnine, do otrokovega dopolnjenega 26. leta starosti. Samo zahtevana preživnina bi tako Marčiča skupno stala več kot dva milijona evrov.

In kdo je skrivnostni podjetnik, ki je nekaj mesecev posteljo grel 27 let mlajši partnerici?

m24
Eva Erjavec

V lastniški strukturi štirih podjetij

Marčič je družbenik štirih družb z omejeno odgovornostjo, registriranih v Sloveniji. Delež ima tako pri družbah Aequalis d.o.o in Integralis d.o.o., večino premoženja pa je ustvaril s podjetjem Marand Inženiring d.o.o., ki se je leta 2019 razdelil v Marand plus + inženiring d.o.o in Marand, programska oprema d.o.o., kažejo podatki Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Velik prejemnik javnih sredstev

Podjetje Marand se ukvarja z informacijskimi rešitvami za področja telekomunikacij, financ, zavarovalništva, energetike, komunale, logistike in transporta ter maloprodaje. V svojem več kot 30-letnem obstoju je velik del prihodkov ustvarilo s poslovanjem z državo. Od leta 2003 do leta 2020 je Marand d.o.o. po podatkih aplikacije Supervizor ustvaril za dobra 102 milijona evrov poslov z državo. Največja plačnika sta bila Onkološki inštitut Ljubljana in Ministrstvo za zdravje, izkašljali pa so se tudi Ministrstvo za obrambo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter Univerzitetni klinični center Ljubljana. Podjetje je informacijske rešitve dobavljalo praktično celotnemu državnemu aparatu in velikemu delu javnih institucij.

Družba Marand inženiring, je bila 30 let po ustanovitvi leta 1989 zaprta, na njenem mestu pa sta zrasli dve novi družbi. Večja od teh – Marand, programska oprema d.o.o., je v letu 2020 ustvarila dobre štiri milijone evrov prihodkov od prodaje, od ustanovitve pa je zabeležila nekaj več kot 1.680.000 evrov dobička.