vsaj začasno

Kate bo bratoma pomagala, da premostita razlike

R.T.
23. 6. 2021, 15.18
Posodobljeno: 23. 6. 2021, 21.30
Deli članek:

Kate bo princema Willamu in Harryju pomagala, da nastopita družno, ob pomembnem dogodku, v spomin na njuno pokojno mamo.

Profimedia
Dobri stari časi. William, Kate in Harry leta 2017.

Vojvodinja Cambriška Kate Middleton naj bi stala ob boku možu princu Williamu in svaku princu Harryju, ko bosta naslednji teden na slovesnosti v palači Kensington odkrila kip njune pokojne mame princese Diane.

Njena gesta bo še kako pomembna, saj brata praktično ne govorita, že vse odkar se je Harry odselil, ker naj bi preostali del kraljeve družine izvajal pritiske nad njegovo ženo Meghan Markle. Še posebej uničujoč pa je bil intervju, ki sta ga Harry in Meghan dala za oddajo ameriške voditeljice Oprah Winfrey in v katerem sta dokaj odkrito napadla britanski dvor.

Profimedia
Bosta brata spet iskreno spregovorila?

Kate in William se ravno zaradi tega o odkritju kipa s Harryjem nista pogovorila, ko je ta prišel na pogreb svojega dedka princa Filipa. Strah naj bi ju namreč bilo, da bo plane izblebetal ameriškim medijem, zato sta se po pogrebu raje odpravila domov, s Harryjem pa sta bojda spregovorila le nekaj besed.

“Nedvomno bo med Cambriškima in Harryjem nekaj napetosti, a vsi trije hočejo, da bi ta dan bil namenjen le spominu na zapuščino princese Diane,” je za britanski tabloid The Sun dejal neimenovani vir na britanskem dvoru. Harry in William sta od usodnega intervjuja marca letos komunicirala namreč le po kratkih sporočilih. “Ni bilo nobenih osebnih pogovorov, le izmenjava kratkih sporočil,” je dejal vir. A Kate je bila v projekt spomina na princeso Diano vključena že od njegove zasnove, “zato nedvomno želi biti tam in stati ob strani svojemu možu.” Kljub temu kakšnega večjega pobotanja ni za pričakovati, je še bil pesimističen vir.

Odkritje kipa bo potekalo v četrtek, na dan, ko bi Diana praznovala 60. rojstni dan.

Profimedia
Pokojna princesa Diana.