Vikend poroka

Zvezdana Mlakar: Njuna ljubezen nam je lahko vsem za zgled

Eva Jandl
22. 6. 2021, 21.00
Posodobljeno: 22. 6. 2021, 21.29
Deli članek:

Vikend poroka priljubljene Saše Lendero in vedno bolj prepoznavnega Mihe Hercoga je bila dogodek poletja, so prepričani mnogi, mladoporočenca pa še ne dajeta izjav. Vseeno smo izvedeli podrobnosti z romantične poroke na Gorenjskem.

Osebni arhiv
Večno zvestobo sta si obljubila na Gorenjskem, poročila ju je prijateljica in pooblaščenka za sklepanje zakonskih zvez Zvezdana Mlakar.

Po 20 letih ljubezni, vzponov in padcev sta se glasbenika Saša Lendero in Miha Hercog vendarle poročila. Pred leti sta že bila zaročena, vendar se zaradi težav v razmerju takrat nista poročila, a kljub temu sta ostala povezana in zaljubljena, in kot je nam je Saša že večkrat povedala, poroke niti nista potrebovala, ju je pa k njej spodbujala hči Aria. Zato pa je Miha letos presenetil Sašo, ko jo je v oddaji Kdo si ti/Zvezde pod masko nepričakovano zasnubil, in tako sta v soboto stopila v zakonski stan. Fotografij s poroke in prvih vtisov še ne delita, toda povabljenci so povedali, da ni šlo za gala dogodek, ampak prijeten piknik z zabavo, kar nam je med svojimi načrti pred poroko Saša tudi razkrila. Povabila sta družino, prijatelje in številne znane obraze, poročila pa ju je igralka in televizijska voditeljica Zvezdana Mlakar, s katero sta se zdaj zakonca Lendero Herzog spoprijateljila med oddajo Kdo si ti/Zvezde pod masko, kjer so bili skupaj v žiriji. Tako je Jasna Kuljaj na poroko prišla naravnost z dopusta na Korčuli, od tam je prihitela tudi Špela Grošelj, ki je pridno poročala s poroke in objavljala fotografije, pa oblikovalec Mihove poročne obleke in sožirant iz omenjenega šova Milan Gačanovič - Gacho. »Napisala sem manjši scenarij, preposlušala sem vse njune pesmi. Za vse nas, za vse, ki obupujete danes, ki ste dvigovali roke včeraj, pa ne samo zaradi ljubezni, nikoli ne pozabimo, da nikoli ni prepozno. Sašina in Mihova ljubezen nam je vsem lahko za zgled!« je povedala Zvezdana, ki je sicer pooblaščenka za sklepanje zakonskih zvez.

osebni arhiv
Ob pripravah na poroko so pri Saši in Mihu praznovali tudi najprej Mihov in nato hčerin rojstni dan (dopolnila je 12 let), Miha pa je pripravljal izid svojega glasbenega prvenca, svoje prve samostojne pesmi Podpisana si name. Ta je izšla le dan po poroki, Miha jo je na poroki tudi zapel svojima puncama.

PO POROKI TAKOJ NOVA PESEM

Le dan po poroki pa je novopečeni mož Saše Lendero Miha Hercog izdal svojo prvo samostojno skladbo z naslovom Podpisana si name – in videospot je posnet na lokaciji, kjer se je odvijala poroka. Miha je sicer pred leti pel v skupini Pop Design, nato pa se je posvetil pisanju »šlagerjev« za nemško govoreči trg, kjer sodeluje tudi Saša in kjer zakonca dosegata lepe uspehe ter predvsem prejemata stabilen in reden dohodek. Saša nam je tudi že naravnost povedala, da je žrtvoval svojo pevsko kariero za njen večji uspeh, a Miha zatrjuje, da se je tako odločil sam in da uživa v delovanju iz ozadja.

osebni arhiv
Miha je zapel ženi in hčerki, gostje pa so fotografirali tudi poročno torto.