tako pač je

Tina Gorenjak išče partnerja prek spleta

Eva Jandl
18. 6. 2021, 19.30
Posodobljeno: 24. 1. 2024, 09.21
Deli članek:

Vedno nasmejana in iskriva igralka Tina Gorenjak nam je zaupala, zakaj je še vedno samska, čeprav bi sklepali, da ji snubcev gotovo ne manjka. Povedala nam je še, kakšna je njena izkušnja iskanja ljubezni prek spletnih zmenkov, kako se je spremenilo njeno življenje po boju z rakom, zakaj rada kosi travo in ali je tudi v resničnem življenju kdaj igralka.

Dejan Nikolič
Ni obupala – ljubezen jo nekje še vedno čaka.
Še vedno samska
Tina Gorenjak je dopolnila 47 let, čeprav jih nikakor ne kaže. Je mama odrasle hčerke Nine, s katero imata lep odnos, obe namreč zelo cenita humor in gledata svet z odprtimi očmi. Tina pa je še vedno samska, čeprav se je podala na iskanje ljubezni tudi na vse različne moderne načine. 

Nazadnje sem o vas prebrala, da trenirate cele dneve, in to z osebnim trenerjem. Se pripravljate na kakšno novo vlogo ali le klešete telo za poletje?

Uh, kje pa ste to prebrali? (smeh) Mi je kar nerodno po resnici povedati. Že pred letom in pol sem si kupila borih 15 ur pri osebnem trenerju Danielu Jeloviču, a sem jih do konca izkoristila šele zdaj. V moj zagovor – vmes je bil čas korone, ko treningi niso bili mogoči. Nikoli prej nisem bila v fitnesu in veliko raje imam gibanje v naravi. Hitra hoja na svežem zraku mi je najljubša in najpogostejša rekreacija. Ker pa je moja nova predstava Večno samska izjemno zahtevna, sem se po priporočilu prijatelja obrnila na Daniela. Nikoli si ne bi mislila, da bom kdaj z veseljem šla v fitnes. Vendar moram reči, da je lahko dober osebni trener res odličen motivator. Z njegovim strokovnim vodenjem sem tudi »zbudila« mišice, za katere prej sploh nisem vedela. Resnično sem pridobila moč, ravnovesje in energijo. Vse, kar bom več kot potrebovala zdaj, ko bom v sklopu Špasnega poletja, gledališča Špas Teater, predstavo celo poletje igrala po Sloveniji.

So predstave vedno tako fizično zahtevne, da potrebujete dodatne treninge?

Ne, ne vse. A Večno samska je nekaj posebnega, saj je v njej kar nekaj plesnih točk. Moj soplesalec in soigralec pri predstavi je Arnej Ivkovič, zmagovalec šova Zvezde plešejo. Fenomenalen je. Res talent na vseh področjih. Naredil je izjemno privlačne koreografije, ki so prava paša za oči. No, zame pa ogromen izziv in preizkus vzdržljivost. (smeh) Ja, te predstave ne bi mogla odigrati, če ne bi bila fizično v dobri kondiciji. Čas korone in zime pa tudi ni bil najbolj naklonjen moji poskočnosti. A vse se da, če rad opravljaš svoj poklic in s tem še druge spraviš v dobro voljo. Upam, da se bodo gledalci odločili za ogled predstav, ki bodo to poletje uprizorjene na idiličnih zunanjih prizoriščih.

Kako še sicer skrbite za zdravje in lepoto?

Najpomembnejše je zdravje. Res pa je, da skrb zanj posledično vpliva tudi na to, da si fit, poln energije in gotovo tudi bolj mladosten. Ogromno sprememb na bolje sem naredila v času zdravljenja raka na dojki. Ena od njih je vsakodnevna meditacija. Notranje zadovoljstvo je resnično nepogrešljivo. Lepota pa je zelo relativna. Z njo se ne obremenjujem preveč. Je stvar okusa, včasih celo modnih trendov. Nekomu si všeč, drugemu ne. Pomembno je, da si zadovoljen s sabo in se ne obremenjuješ z morebitnimi pomanjkljivostmi. Rada imam naraven videz, zato že veliko let prisegam na »teenlifting«, ki je neinvazivna metoda za jačanje obraznih mišic.

Osebni arhiv
Pri 47 letih ima čudovito postavo, čeprav je šele pred kratkim prvič obiskala fitnes.

Vaša avtorska predstava Večno samska je zaradi epidemije osem mesecev čakala na premierno uprizoritev. Ste morda predstavo v tem času kaj spremenili, ji kaj dodali, odvzeli? Jo po tem času, ko predstava čaka že skoraj leto dni, vidite kaj drugače?

Časovna distanca je načeloma vedno nekaj pozitivnega. Razjasni se, kaj je dobro in kaj ne. Tako v življenju kot v predstavi. Vendar moram povedati, da predstave nismo niti malo spremenili. Že dolgo se mi ni zgodilo, da bi pri nekem projektu tako stoodstotno stala za vsakim stavkom, za vsako besedo. No, gotovo je bistven razlog to, da je Večno samska moja najbolj osebna predstava doslej. Govorim o resničnih doživetjih in izkušnjah pri »iskanju partnerja« v dolgih letih samskosti. Zanimivo je, da je tema samskost in osamljenost precejšen tabu, čeprav smo tovrstno izkušnjo v nekem obdobju življenja doživeli prav vsi. Zato si upam trditi, da je to predstava za vse – tako samske kot tiste v srečni dvojini. Zlasti zato, ker se lotevam vsega skupaj skozi humor, ki vedno poboža srce in dušo. Neizmerno se veselim vsake predstave posebej. Vabljeni, da vam kakšen poletni večer popestri predstava Večno samska.

Bom vprašala kar naravnost: ste še vedno samski? Snubcev vam verjetno vendarle ne manjka, ali pač?

Bom kar naravnost odgovorila. (smeh) Ja, še vedno sem samska. Ne po lastni izbiri. Žal tako pač je. Ne vem sicer, kakšne so izkušnje drugih žensk v mojih letih, toda moja je, da »snubcev«, kakor ste jih lepo naslovili vi, ni.

Ste se kdaj lotili iskanja partnerja prek spleta, zmenkov na slepo, hitrih zmenkov in podobno? Imate kakšno anekdoto s teh srečanj?

Seveda sem se. Preizkusila sem skoraj vse tovrstne načine spoznavanja. Tudi o tem govorim v predstavi. Je pa kar hecno, ker mi celo moji najbližji prijatelji rečejo: »Tina, mi vemo, da si ti vse to res preizkusila, ampak tega ti nihče ne bo verjel!« In ja, na vseh teh spletnih straneh sem velikokrat naletela na komentar – To je lažen profil! Izdajaš se za znano igralko Tino Gorenjak. Ali pa – Kaj se pa greš, Tina, a iščeš material za novo predstavo … Ne! Najbolj iskreno sem se podala v iskanje partnerja tudi prek spleta. Žal do zdaj precej neuspešno. Absolutno pa verjamem, da so poznanstva prek spleta dobra možnost. In skrajni čas je, da tudi to ni več tabu in nekaj, česar se sramujemo. Konec koncev, kje pa boš spoznal koga novega v času korone, če ne prek spleta?

Natasa Muller
Ogromno sprememb pri sebi je naredila v času zdravljenja raka na dojki.

Z vlogo zlobnice v seriji Najini mostovi ste navdušili občinstvo – kako ste v sebi prebudili Karmen?

Lik Karmen je gotovo najbolj diametralno nasproten moji osebnosti in včasih me je po snemanju dobesedno vse bolelo od negativne energije in preračunljivosti, ki ju ta lik nosi v sebi. Seveda nam je igralcem vedno izziv igrati raznolike vloge, a hkrati je to zelo zahtevno. Zato sem zlasti vesela, ker mi ogromno ljudi pove, da so navdušeni nad mojo igralsko kreacijo.

Nekje sem prebrala, da igralci vse svoje like nosijo s seboj, tudi ko jih ne igrajo več. Kako na to gledate vi?

Jaz nikoli ne nosim likov domov. Ko zaključim snemanje ali predstavo, pustim vlogo tam. Si predstavljate, da bi po svetu hodila s tako temačno in negativno energijo, kot jo ima na primer Karmen? Jaz si ne. In prav nobene potrebe ni za kaj takšnega. No, seveda razmišljaš o vlogi tudi izven delovnega časa. Ustvarjanje ni nekaj, kar bi se zgodilo od osmih do petih. Vendar to ne pomeni, da hodim naokrog kot neka druga oseba. Veliko mi pomeni, da imam normalno, skladno in uravnoteženo zasebno življenje in dobre, ljubeče odnose s svojimi najbližjimi. Rada sem to, kar sem v resnici. Rada sem jaz. Nobene potrebe nimam igrati v resničnem življenju. Menim, da me to prizemlji in mi da ogromno energije za ustvarjanje.

Nataša Müller
Izkušnjo samskosti je prelila v predstavo Večno samska.

Kaj počnete, da se sprostite – še vedno vrtnarite, imate vrtiček? Kaj pridelujete in kaj vam pomeni stik z zemljo?

Ja, obožujem svoj vrt. Pa ne samo zelenjavnega. Strašansko me osrečujejo različne rože in grmovnice, ki cvetijo od pomladi do jeseni. Prav tako rada kosim travo, čeprav imam s tem ogromno dela. Pohecam se, da imam zaradi košenja dva v enem – fitnes in solarij. Kaj naj rečem – živim eno, sicer samsko, a lepo, normalno življenje in poskušam najti humor in navdihujoče stvari vsak dan. Kljub vsemu. In kaj bi si lahko želela lepšega kot zdravo pamet, zdravo telo in radost, ki jo lahko vsak od nas najde v vsakdanjih trenutkih lepote življenja.