Korona je premešala karte

Presenečenje: to je novi pevec v Ansamblu Saša Avsenika

Eva Jandl
20. 6. 2021, 10.20
Deli članek:

Narodnozabavne glasbe ni nikoli poslušal, razen Avsenikov. »Korona je pošteno premešala karte,« nam je povedal prej pop pevec Luka Sešek, ki je odkril lepoto petja s pevko v duetu in ansambla, ki igra njegov prvi valček.

Rok Majhenič
Ponosni novi pevec najbolj znane slovenske narodnozabavne zasedbe Ansambla Saša Avsenika je Luka Sešek.*

Energičen in klepetav Luka Sešek je nase opozoril pred štirimi leti, ko je zmagal v šovu Znan obraz ima svoj glas, kjer je pokazal pevski talent, nato pa je ustvarjal s pop skupino Proper. Zdaj je mnoge presenetil: postal je namreč pevec priljubljenega Ansambla Saša Avsenika. Luko smo poklicali in ga ujeli ravno med petnajstminutnim odmorom med vajami ter ga vprašali, kako je do tega prišlo.

»Popolnoma spontano. Sploh nisem pričakoval, da se mi bo kaj takega zgodilo. Pred časom, še pred korono sem bil na koncertu Ansambla Saša Avsenika, skupaj z glasbenikom Anžetom Langusom - Dagijem. Takrat so me začarali, sploh s pesmijo Pastriček, ki so jo na koncu zapeli kar na suho. Takrat sem na narodnozabavno glasbo začel gledati drugače. Nekako sem jo začutil in jih začel spremljati, s Sašom pa sva se spoznala in spoprijateljila, saj me je spremljal v šovu Znan obraz ima svoj glas. Potem pa me je Sašo poklical, da potrebujejo novega pevca, in ali se koga spomnim. Niti pomislil nisem nase, nisem se videl v teh vodah, pa tudi koga drugega se nisem spomnil. Pa me je Sašo le vprašal, če bi tudi sam kaj zapel, eno pesem, čisto projektno. Takrat smo se začutili. Spoznal sem, kako lepo je peti v ansamblu, ko imaš na desni klarinet in trobento, na levi pa bariton, kitaro in harmoniko in seveda lepo pevko. Prvič sem pel v duetu, res je neverjetno! Smo kar ostali skupaj in zdaj ga bomo skupaj še naprej 'srali', kot rečemo ta mladi,« se je razgovoril Luka.

Matjaž Kosmač
Ko ga je poklical Sašo Avsenik, ali pozna kakšnega pevca za njegov ansambel, najprej sploh ni pomislil nase.

Ne na plažo, ampak na oder

Kot pravi, je karte vsekakor premešala korona. »Od novembra do februarja je bilo res slabo, s skupino Proper nismo nastopali in razmišljal sem, kaj naprej. Vedel sem, da se bo enkrat obrnilo, a je kar trajalo,« pravi Luka in dodaja, da je skupina Proper zdaj na pavzi, saj ima vsak svoj projekt. Pa je bil od nekdaj ljubitelj narodnozabavne glasbe? V skupini so namreč ustvarjali pop. »Iskreno ne. Avsenikovo muziko so mi res dali v zibelko in druge narodnozabavne glasbe nisem poslušal, le Avsenike. Zdaj tam pojem. Tako sem hvaležen! To je res velika čast.«

Posneli so že prvo pesem z naslovom Zdaj objemi me spet, valček, ki je ravnokar prispel na radijske postaje. »Videospot še snemamo, manjka nam še en kader, in naslednji teden me boste lahko z Avseniki tudi videli, ne le slišali. Res je lep valček.« Kaj ga čaka poleti? »Letos ne bo poletja z brisačo in pijačo na plaži, ampak bo moje poletje na odru z mikrofonom v roki – to bo poletje v najlepši možni luči!«