Urban3some

Kurja polt, brez besed in odprtih ust

Nejc Simšič
15. 6. 2021, 21.02
Deli članek:

Glasbeni kolektiv Urban3Some zadnje dni predstavlja naslednico svojega prvenca Mirjam, ki še polni radijski eter. Pesem So Long je soustvaril tudi član orkestra Hansa Zimmerja, minimalistični video pa je posnel tandem F&B Acrobatics.

Matic Kremžar
Glasbenika Urban Sever in Jernej Kržič sta del skupine Urban3Some.

Urban3Some je glasbeni kolektiv, ki ga vodita Urban Sever, znan kot pevec Los Ventilos in trener ženske mladinske gimnastične reprezentance, ter glasbenik Jernej Kržič.

Bobnar Boštjan Gradišek, ki je skupini nadel ime, je zaradi očetovskega dopusta sodelovanje pri novi skladbi izpustil, zamenjal pa ga je Miha Petrovič - Miket. Prvo pesem so izdali pred tremi leti in zdaj ji končno sledi nov radijski singel So Long, ki je v kantavtorski obliki nastal že pred leti, ko je Urban spoznal svojo življenjsko sopotnico. »Ko sva z Jernejem prvič poslušala godalni aranžma, sva ostala odprtih ust, s kurjo poltjo in brez besed,« se spominja Urban in dodaja, da je »vesel, da smo ustvarili pesem, v kateri se zgodi ogromno, ki te odnese, preseneti in ti da misliti«. Videospot za novo pesem Urban3Some pa je tudi »glasbeni prvenec« Filipa Kržišnika in Blaža Slaniča, ki sestavljata svetovno znani akrobatski tandem F&B Acrobatics. »Do sodelovanja je sicer prišlo zelo organsko, saj sva bila z Blažem sošolca na fakulteti za šport, skupaj smo tudi že nastopali, naše stičišče pa je gimnastična dvorana GIB,« je povedal Urban, ki je trener gimnastike, Blaž in Filip pa tam trenirata svoje akrobacije.