Zabava

FOTO: Deželak Junak in njegova sanjska ekipa so prispeli na cilj!

R.T.
11. 6. 2021, 19.07
Posodobljeno: 12. 6. 2021, 12.56
Deli članek:

Zaključila se je sedma dobrodelna akcija Radia 1 Deželak Junak! Zbrali so neverjetnih 821.044,72 EUR!

Megi Avsec
Miha Deželak na cilju.

Voditelj Miha Deželak je letos kar 10 dni kolesaril po Sloveniji in zbiral denarna sredstva za otroke iz socialno šibkih družin, da si bodo lahko privoščili nekaj brezskrbnih dni na morju. In na počitnicah bo lahko uživalo tudi letos veliko otrok, saj je Slovenija skupaj z Deželakom Junakom zbrala 821.044,72 evrov!

Miha je v petek na Debelem rtiču po devetih etapah zaključil svojo veliko dobrodelno pustolovščino DEŽELAK = JUNAK! Na morje bodo odpeljali 2.500 otrok, ki še niso preživeli počitnic na morju, nikoli okusili, kako slano je morje, in celo takšnim, ki bodo morje videli čisto prvič.

Megi Avsec
Miha Deželak na cilju.

Po desetih dneh kolesarjenja po Sloveniji se je tako končno vrnil v objem svoje družine, prijateljev, sodelavcev. Topel sprejem so mu pripravili sodelavci in podporniki akcije. Na velikem odru so ga pričakali voditelji Denis Avdić, Jana Morelj in Anja Ramšak, ki so bili presrečni, da je njihovem prijatelju znova uspelo.

»Bilo je naporno, vsak dan bolj. Ampak je bilo vredno, taka ekipa ti da vse kar rabiš, več ne rabiš. Edino še svoje misli in psiho, da greš do konca. Da z ekipo Radia 1 ustvariš pravljico! In tudi letos smo jo. Presrečen sem, da bo zaradi nas in dobrih ljudi, ki so prispevali denar, na morju lahko uživalo kar 2500 otrok,« je zmagovalno dejal Deželak.

Na njegovi poti so ga podpirali prijatelji akcije Rio Mare, AMZS in Zavarovalnica Triglav, ki so skrbeli za to, da je izvedba akcije sploh bila možna, saj je zaradi svoje razsežnosti velik produkcijski in finančni izziv. S svojim vložkom so zagotovili, da je šel ves zbrani denar res za počitnice otrok.