Najstarejša hči bivšega ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njen mož sta po Trumpovem volilnem porazu ostala brez služb v Beli hiši. Zdaj Ivanka in Jared Kushner živita družinsko življenje, poroča ameriška televizija Fox News.

Petčlanska družina zdaj živi na Floridi, in medtem ko se Ivanka večino časa posveča družini, Jared bojda piše knjigo.

Jared Kushner
Profimedia
Jared Kushner je konec maja praznoval 40 rojstni dan.

Kushner je v Trumpovi administraciji vodil projekt mirovnega načrta za bližnji vzhod, kjer je hotel lastnoročno rešiti dolgoletno sovraštvo med Izraelci in Palestini. Po koncu politične kariere je utanovil inštitut Abrahamovih sporazumov, poimenovan po pogodbah, ki jih je izraelski premier, pod Trumpovim sponzorstvom, podpisal z voditelji Združenih arabskih emiratov in Bahrajna, o normalizaciji odnosov. Zgodbo o the sporazumih naj bi zdaj Kushner skušal preliti še v knjižno obliko.

Trumpov zet naj si namreč ne bi več želel prisostvovati v politiki, prav tako pa hoče s svakom imeti bolj “enostaven” odnos, zato bo trud namenil raje pisanju, politično delo pa bo prepustil svaku, Donaldu Trumpu mlajšemu, ki je nekako prevzel politični prapor družine Trump.

ivanka trump
Profimedia
Ivanka Trump z otroki na tečaju surfanja.

Jared in Donald starejši sta si sicer blizu in imata redne stike, še ob tem poroča Fox News.

Kushner je s Trumpovo hčerjo poročen že od leta 2009, v zakonu pa so se jima rodili trije otroci. Hči ima devet let, sinova pa sedem in pet.