Zabava

Jan Plestenjak v hipu navdušil

P.R.
9. 6. 2021, 13.35
Posodobljeno: 9. 6. 2021, 13.35
Deli članek:

Najbolj priljubljeni slovenski izvajalec Jan Plestenjak je včeraj premierno predstavil novo poletno uspešnico 'Zgoraj je nebo', pri kateri se mu tudi tokrat pridružuje tudi prav poseben gost – COTO. Takoj po začetku predvajanja pa je že požela navdušenje med oboževalci.

Promocijski material
Jan Plestenjak

Kako lahko se je ujeti v začaran krog, ki nam onemogoča, da bi življenje resnično zaživeli v celoti. Ko nas stare rane in sodbe drugih zaznamujejo do točke, ko začnemo dvomiti vase, v svoje sposobnosti in lastno veličino. Ravno o tem v svoji novi pesmi 'ZGORAJ JE NEBO' prepeva odlični Jan Plestenjak in nas opominja, da je življenje treba živeti tu in zdaj.

»Vsak nosi v sebi nešteto barv. Včasih se skrijejo same, včasih jih skrijemo mi. Zaradi strahu, zaradi slabih izkušenj pritisnemo na bremzo in izgubljamo dragocene trenutke, ki nam jih daje življenje. Potrebna je samo odločitev, pogum... pogledati pod svojo kožo in najti zaklade. O tem govori pesem ‘Zgoraj je nebo’. Bodri vsakega izmed nas, da se zbudi v zaciklanem sivem vsakdanu. Vse imamo na dlani,« je o pesmi povedal Jan Plestenjak. 

Pred nami je skladba, ki poleg poživljajoče melodije tako premore tudi globino sporočila, ki se bo nedvomno dotaknila množice in marsikomu tudi pomagala ponovno najti lepoto danega trenutka, lepoto življenja.
»Za nami je težko leto in vseeno, še vedno posije sonce, še vedno se zaljubimo, še vedno pokličemo prijatelja in preživimo večer ob dobrem kozarcu vina. Vse je tu in zdaj!« še dodaja Jan.

Tako glasba kot besedilo sta delo Jana Plestenjaka, svoj pečat pa je tokrat pustil tudi priznan primorski kitarist Zdenko Cotič – Coto, ki v svojem značilnem dialektu del pesmi tudi odrapa.

Ponovno je bila režija videospota zaupana odličnemu primorskemu režiserju Perici Raiju z ekipo, ki se med drugim podpisuje tudi pod video zadnje uspešnice 'MENI DOBRO JE'. V tokratnem videospotu lahko spremljamo prikupno zgodbo zaljubljenega fanta, ki kar ne zna in ne zna pristopiti do svoje simpatije. Mu bo le uspelo?