V petek zvečer

Melani Mekicar: »Z Blažem sva prijatelja tudi zasebno«

Marjana Vovk
9. 6. 2021, 06.41
Deli članek:

Oddaja V petek zvečer je že odšla na počitnice, a voditeljica Melani Mekicar pravi, da se jeseni z Blažem Švabom vračata na male zaslone. »In srčno računamo na to, da se vidimo tudi v studiu na tribunah.« Pred tem pa si bo 21-letna radijska voditeljica in nekdanja plesalka seveda privoščila tudi nekaj dopusta na morju, česar se že neizmerno veseli.

Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Z Blažem Švabom sta se odlično ujela, jeseni se z oddajo spet vrneta.

Kako vam je šlo v prvi sezoni, kako jo ocenjujete?

Mislim, da mi je šlo še kar solidno, glede na to, da je to moj voditeljski debi, ampak to morajo povedati drugi. Pomembno je, da sem neizmerno uživala, se ogromno, ogromno naučila in skozi sezono napredovala. Že zdaj mi je na primer zelo težko gledati sebe v prvih nekaj oddajah, v primerjavi s kasnejšimi, kjer se vidi, da sem že bistveno bolj sproščena. (smeh)

Kako ste se ujeli z Blažem in preostalo ekipo?

Bolje se ne bi mogli! Z Blažem sva se v delovnem procesu ujela super in se brez težav usklajujeva in dopolnjujeva, da o preostali ekipi sploh ne govorim. Naš hišni bend Diamanti so pravi zadetek na loteriji, vsi skupaj se noro zabavamo in obožujem opazovati, kako se pri projektu gradi nekakšna družinica. Prav tako lahko povem le lepe stvari o celotni ekipi za kamerami – res smo »zadeli jackpot«.

osebni arhiv
Poletje bo Melani preživela najprej delovno, nato pa jo čaka oddih na morju s fantom in družino.

Sta z Blažem postala prijatelja tudi zasebno, se bosta družila tudi zdaj, ko ni oddaje, ali je vajin odnos strogo posloven?

Pri službi, kot je voditeljstvo, je odnos težko strogo posloven v smislu, da bi komunicirali samo o službenih zadevah, če si želiš delo opravljati zares dobro. Na kameri se čuti energija med osebama in do nje lahko prideš le tako, da človeka bolje spoznaš tudi zasebno. Tako da, ja, vsekakor se bomo tudi poleti kdaj dobili na kakšnem kosilu ali pijači, kjer se bomo lahko pogovarjali o stvareh, ki niso samo služba; sicer pa sva se že med sezono dobro razumela in sva vedno pred delom skupaj popila kavico ter se pogovarjala o najrazličnejših stvareh.

Kaj boste zdaj počeli v petek zvečer, ko oddaje ni na sporedu?

Glede na to, da je končno poletje, bom najverjetneje kje v centru Ljubljane na pijači s prijatelji, upam, da čim prej tudi na kakšnem koncertu. Če ne drugega, pa bom tudi doma na balkonu ali na kavču s fantom super zadovoljna.

Kaj vas je oddaja naučila?

Če bi začela naštevati, ne bi končala do naslednjega leta. (smeh) Naučila me je ogromno o televiziji in predvsem delu, ki se dogaja za ekrani in pred samo oddajo, naučila me je ogromno o komuniciranju z ljudmi in obvladovanju situacije, v kateri je veliko ljudi, pa o prenašanju pritiskov in velike odgovornosti, da si dober toliko, kot je dober tvoj zadnji nastop, in se je zato treba za vsako oddajo in napoved enako potruditi; naučila me je, da so velikokrat stvari zunaj tvoje moči in da je edino, kar lahko narediš, to, da se v situaciji čim hitreje in čim bolje znajdeš.

Nam zaupate kakšno zabavno prigodo, ki se je zgodila med snemanjem?

Večkrat smo se pošteno nasmejali, ko sem jaz v kvizih rekla, da je odgovor pravilen, a v resnici ni bil. (smeh) Ampak najprej mi je na pamet padla ena izmed napovedi, ki sva jo imela z Blažem po enem izmed humorističnih vložkov. Napoved bi morala začeti s tem, da bi rekla »byeeeee«, in ne da bi vedela, so se celoten bend in gosti z nama zadrli enako, kar naju je spravilo v smeh, zatem pa bi moral Blaž povedati nekaj v zvezi s smutijem iz ekološke špinače, a mu iz neznanega razloga beseda smuti ni in ni šla z jezika. Povedal je vse možne verzije: smunti, smutni, sumti, smut, le smuti ne. Tako smo se naprej smejali zaradi začetka napovedi »byeeeee«, nato pa napoved ponovili petkrat, da je Blaž pravilno povedal besede »smuti iz ekološke špinače«. (smeh)

osebni arhiv
Ob petkih bo zdaj večkrat v centru Ljubljane.

Vas zdaj ljudje bolj prepoznavajo, vam je zaradi tega prijetno ali nelagodno?

Že prej se je zgodilo, da so me ljudje, predvsem mladi, prepoznali ali z instagrama, radia ali pa iz mojih plesnih dni, zdaj pa se je bazen teh ljudi vsekakor razširil. Zanimivo je, ko grem v kakšen manjši kraj v Sloveniji in me ljudje na ulici ustavijo ter pohvalijo oddajo, kar mi pomeni ogromno. Čutim tudi nekaj več pogledov, ko se sprehajam po Ljubljani, na primer, ampak nikoli ne vem, ali gledajo zato, ker sem mogoče umazana okoli ust, imam čudno frizuro, ali pa samo gruntajo, od kod me poznajo. (smeh) Z veseljem pa izmenjam kakšno besedo in se tudi fotografiram, če si kdo tega slučajno želi, čeprav sem nad tem vedno znova presenečena, saj ko sem samo v studiu pred kamero, nimam niti približno občutka, da oddajo gleda toliko ljudi.

Kako boste preživeli letošnje poletje?

Letošnje poletje bom preživela večinoma delovno, a bom tudi uživala. Na Hit Radiu Antena tudi čez poletje vodim jutranji program, tako da se, vsaj za zdaj, naspala še ne bom (smeh), bom pa popoldneve izkoristila za druženje in potepanje po Sloveniji. Za kakšen podaljšan vikend bom šla tudi po Evropi, predvsem v Italijo, v drugi polovici poletja pa me čaka pravi, skoraj 20-dnevni dopust na hrvaški obali s prijatelji, fantom in družino – tega se že res veselim. S knjigo bom ležala pod borovci ob morju in si napolnila baterije za jesensko sezono V petek zvečer.