SVETOVNA ČUDESA SAMEVAJO

Sebastian se med pandemijo potovanjem ne odreka: »Takšne priložnosti ne bo več!«

Eva Jandl
7. 6. 2021, 20.30
Deli članek:

Nekdanji najstniški idol Sebastian se potovanjem tudi med koronakrizo ne odreka – pravi, da je ravno zdaj najboljši čas za obisk svetovnih znamenitosti in čudes.

Osebni arhiv
Piramide in sfingo si je v miru ogledal, saj turistov ni.

»Ustvarjajte spomine. Ti bodo dali vašemu življenju bistveno več kot psihoze ob poslušanju naših politikov,« s svojega zadnjega potovanja po antičnem Egiptu pravi štajerski pevec in plesalec Sebastian, ki dodaja, da je ravno to potovanje nestrpno pričakoval že od otroštva. In zakaj prav zdaj oditi na sanjsko potovanje? »Ker največja svetovna čudesa še vedno samevajo in jih boste lahko le zdaj v miru doživeli in resnično začutili. Takšne priložnosti ne bomo več imeli,« navdušeno pravi izkušeni popotnik. Sam si je potovanja privoščil tudi na pomlad, ko je kot mnogi znani Slovenci obiskal Zanzibar in kasneje še Kostariko. Potovanja so njegov pobeg pred urniki in rad se šali, da je bil v prejšnjem življenju verjetno potepuh, saj na potovanjih izjemno uživa, spoznava nove države in kulture, si tako širi obzorja, za kar meni, da ga dela boljšega človeka.

Osebni arhiv
Pravi, da je že od otroštva najbolj pričakoval potovanje po antičnem Egiptu.

ŽE PREJ SI JE UMIVAL ROKE

Lani je Sebastian praznoval že 20. obletnico premiere pesmi Hočem to nazaj, s katero se je prebil na vrhove radijskih in televizijskih lestvic ter izdal dva albuma. Še nekajkrat je stopil na oder kot pevec, tudi kot televizijski voditelj, a danes se posveča predvsem plesu v svoji plesni šoli, med ukrepi je treninge preselil kar na splet. Nekdanji najstniški idol – to je postal dobesedno čez noč, ko je pred 21 leti nastopil na izboru za mis Slovenije in pokazal, da ne le odlično poje, ampak tudi pleše. Da ga publika niti približno ni pozabila, priča tudi dejstvo, da se skoraj vsako leto znajde med kandidati za najbolj seksi slovenskega moškega znanega slovenskega ženskega portala. Karantene in ukrepi sicer niso pretirano pretresli njegovega življenja, saj pravi, da je že prej živel dokaj izolirano, roke si je redno umival, ko se je vrnil domov, jih razkuževal na potovanjih, le maske ni nosil, je še povedal.

Osebni arhiv
Potovanja širijo obzorja in nas delajo boljše ljudi, je prepričan.