Težko je tiho

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ostalo!

Andreja Comino / Revije Zarja Jana
13. 6. 2021, 20.10
Deli članek:

Lea Sirk je vsestranska mlada ženska. Njena prva ljubezen je bila klasična glasba, študirala jo jev Švici. Nato je postala spremljevalna pevka in sodelovala z res veliko glasbeniki.

Mediaspeed
Lea Sirk se zelo dobro počuti v svoji koži. Rada eksperimentira, tako z oblačili kot z ličili in barvo las.

Zdaj z veseljem svoje znanje prenaša na mlade ter nastopa na glasbenih odrih in kot voditeljica. Vsakič znova navduši s svojim videzom. Zlahka si obuje kakršne koli čevlje in se igra s pričeskami, oblačili, ličili ... Zanjo je težko le nekaj – biti tiho, česar se je morala držati pred leti, ko je šla na operacijo glasilk. Pa se je tudi to uredilo in je še bolj živahna in klepetava, kot je bila.

»Nikoli nisem bila pretirano obsedena s svojim videzom niti se nisem obremenjevala s tem, da bi morala paziti na hrano, se ne pregrešiti, se prepirati s tehtnico. Hvaležna sem genetiki, ki ji je v večini dovolj, da zgolj pestro živim. Sicer nekajkrat na leto naredim tiste mesečne rituale s telovadbo EMS v bližnjem fitnesu, druga telovadba so pa gospodinjska opravila in delo z otroki,« v smehu pove Lea, ki tudi za kozmetičarke, frizerje in druge lepotne strokovnjake ne zapravi veliko. »Pravzaprav skoraj nič. Seveda je v obdobjih, ko je veliko stresa, poti in dela s snemanji, vsega tega nekoliko več. Takrat moram bolj pozorno opazovati kožo in jo vlažiti, za vse drugo pa poskrbim nekajkrat na leto z generalko. Iz tega je izvzeto moje delo z lasmi,« pravi pevka, ki smo je vajeni v različnih podobah, a se ji zdi, da ne eksperimentira veliko s svojim videzom.

Reuters
Lea Sirk je nastopila tudi na Evroviziji.

Napake so jo izučile

»Edino pri laseh sem se nekajkrat pošteno zafrknila in odtlej zaupam barvanje samo eni osebi. Vse drugo na meni je naravno in bo táko tudi ostalo, zato tudi podpiram vse izdelke, ki pripomorejo k naravnemu videzu. Vedno sem suverena pri svojih odločitvah. Vem, kaj mi je všeč in kaj ne. Če se v nečem ne počutim dobro, rečem, ne, hvala. Da sem rekla frizerju, ki me je potem pobarval v roza. Čeprav v resnici ne maram te barve. Doma ne bi imela niti roza blazine. Vendar sem si dolgo želela spremembe. Ogromno eksperimentiram z barvami. To me veseli, pa še po naravi imam goste in močne lase, zato si lahko privoščim marsikaj. Desetletja sem bila pobarvana na črno, bila sem tudi rdeča, pa se mi je to zdela preveč agresivna barva, čisto v nasprotju z mojim značajem. Sem se pa davnega leta 2010 postrigla na precej kratkega paža in mi ni bilo všeč. Nikoli več ne bom storila tega. Po horoskopu sem devica, zelo urejena, sistematična, vendar ne zadržana. Nisem hotela biti blond, iskala sem pastelni odtenek in se mi je roza zdela kot nalašč,« veselo pove Lea, ki ne sledi slepo modnim trendom, temveč modo prilagaja sebi. Njena dolgoletna stilistka ji pomaga pri oblačilih in slogu, ko gre za večje nastope. Povežeta se z modnimi butiki ali Davidom Hojnikom, s katerim je zelo zadovoljna. »Nikoli v življenju pa ne bi obula balerink ali oblekla 'maturantske obleke', tiste sijoče s klasičnimi linijami,« se smeji Lea in hitro navrže, da oblačila obožujeta tudi njeni hčerki. Modna revija je najljubši dogodek v njihovi hiši: vse iz omar, pa po hodniku vsakič z drugimi čevlji. Ona kriči nanju, naj nehata, ker bosta uničili talno oblogo. Sicer pa sta nad maminimi oblačili na odru vedno navdušeni. Radi jo gledata tako v živo kot po televiziji.

Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Pevka ima že dolga leta stilistko, ki ji pomaga pri izbiri oblačil.

Rekorderka: urejena je v pičlih dveh minutah!

Za pevko se zdi, kot da ji čas ne pride do živega. »Staranja se niti ne bojim. Vem samo, da sem smotana, ker ne pijem veliko in se bom zaradi tega hitreje približala znakom starosti. Sicer pa me ni strah staranja. Mislim, da je nasmeh na obrazu tisto, čemur se vse življenje ne bom odrekla. Sicer pa sem si najbolj všeč kar zdaj. Ko stare fotografije primerjam z zdajšnjo Leo, se mi zdi, da sem lepša. Tudi od znotraj. Zdaj imam drugačen žar. Lahko so to leta in izkušnje ali pa ljubezen do življenja,« se muza Lea, ki potrebuje natančno dve minuti, da je za silo urejena. »Umijem se, si malo uredim obraz, oblečem svojo najljubšo trenirko, superge in se že počutim dovolj dobro, da sem za 'v svet'. Zasebno se skoraj ne ličim. Naredim si čop, na trepalnice nanesem malo maskare in to je to. Nisem prava estradnica,« se še pomuza.

Adrian Pregelj
Lea Sirk

Več zanimivih vsebin si preberite v novi izdaji revije Zarja Jana.

Zarja Jana
naslovnica