Spoznala, da ji glas še služi

Anja Rupel si je pred kratkim privoščila že šesto

Eva Jandl
27. 5. 2021, 20.29
Deli članek:

Pevka, glasbena urednica in radijska napovedovalka z žametnim glasom Anja Rupel o novem albumu, prek katerega je spet vzljubila petje, o treh desetletjih ljubezni in o svojih tetovažah, saj si je pred kratkim privoščila že šesto.

Boštjan Tacol
Recepta za 30 let ljubezni ne pozna, pravi iskreno o dolgem razmerju z Alešem Klinarjem, v katerem se je znanima glasbenikoma rodila tudi hčerka Luna, ki je letos maturantka.

Zadnje tedne je bila pevka in glasbena urednica Anja Rupel (55) dokaj zaposlena, saj je njen dolgoletni partner Aleš Klinar znova, po 30 letih, »zbobnal na kup« cvetober slovenskih glasbenikov in znova posnel pesem Svobodno sonce, pa tudi videospot, v čast osamosvojitvi Slovenije. Seveda je pri tem sodelovala tudi Anja, ki je zapela že v originalni različici, nov rezultat pa bomo videli že jutri v večerni oddaji na nacionalni televiziji. »Snemanje je potekalo na različnih lokacijah po Sloveniji. Tudi vreme se je odločilo biti zelo svobodno, videli bomo sneg v maju, dež, veter ..., a zlato sonce je posijalo, ko smo na gradu Strmol snemanje končali. Po dolgem času sem spet srečala meni ljube glasbene kolege in prijatelje. Pesem letos praznuje 30 let, tako kot naša Slovenija. Pa naj se praznovanje začne in konča s pesmijo.« Tudi sama je ponovno našla glasbo, in to med prvo karanteno, ko je bolj za šalo kot zares posnela priredbo svoje stare uspešnice Ne pozabi me. Rodila se je ideja, da bi posnela več starejših skladb z novimi aranžmaji. »Ko sva z Alešem začela vaditi te pesmi, sem spet vzljubila petje in spoznala, da mi glas še služi.« Tako je pripravila album svojih že znanih pesmi in jih preoblekla. Upa, da bo lahko še letos stala na odru in jih predstavila v živo.

RECEPTA NE POZNA

S partnerjem Alešem bosta letos praznovala 30 let ljubezni, a recepta za dolgo ljubezen Anja ne pozna, pravi, da je morda skrivnost njunega dobrega odnosa ta, da si znata dati prostor. Imata hčerko Luno, gimnazijko, ki je letos maturantka, sicer pa uspešna plesalka, ki osvaja nagrade in priznanja tudi zunaj naših meja. Anja pa se je pred kratkim odločila še za svojo šesto tetovažo – tokrat je za motiv izbrala stilizirano vrtnico. Drugače jih ima kar nekaj že od prej: dve na rokah, po eno pa na nogi, hrbtu in prstancu. Črka L na roki je začetnica imena hčerke Lune, drugo roko krasi latinski citat Omnia mea mecum porto (vse svoje nosim s seboj), ki si ga je tetovirala za 50. rojstni dan. Na prstu ima namesto prstana tetovažo srca, na hrbtu pa delfina. Njeno nogo krasi vilinski simbol za moč življenja.

osebni arhiv
Nova tetovaža je stilizirana vrtnica.