škandal

FOTO: Po škandalu zaradi domnevnega uživanja mamil organizator Evrovizije pevcu v bran sporočil ...

R.T.
24. 5. 2021, 09.10
Posodobljeno: 24. 5. 2021, 09.13
Deli članek:

Našli so črepinje.

Profimedia
Damiano David

Na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu so konkurenco premagali italijanski rockerji Maneskin s pesmijo Zitti E Buoni. Kmalu po zmagi pa se je pojavil posnetek, na katerem je videti, kako se Damiano David, pevec omenjene italijanske zasedbe, v trenutku, ko je bila kamera na veseli zasedbi, "sumljivo" skloni nad mizo. Pojavile so se špekulacije, da je snifal kokain. Italijan je na tiskovni konferenci kasneje povedal, da je pobiral črepinje kozarca, ki ga je razbil kitarist. Na slednje so na družbenem omrežju Twitter opozorili tudi oboževalci omenjene skupine. 

Italijanska skupina naj bi takoj zahtevala prostovoljni test na mamila, ki pa ga Evropska radiodifuzna zveza (EBU) ni mogla tako hitro organizirati. Damiano je zato obljubil, da bo test opravil ob vrnitvi domov. Basistka Victoria De Angelis pa je dejala, da je uživanje drog v nasprotju sporočilom njihove glasbe: "Smo odločno proti kokainu in zlorabi drog. Tega ne bi nikoli storili".

So pa v EBU potrdili, da so za mizo, kjer je sedela italijanska zasedba res našli črepinje. "Še vedno natančno analiziramo posnetke, vse nove informacije bomo sproti objavljali, "so še sporočili iz EBU.