Mister slovenije 2021

Najlepši Slovenec: zmagovalec pometel z močno konkurenco

Nejc Simšič
19. 5. 2021, 21.33
Deli članek:

Pred dnevi je Slovenija dobila novega najlepšega predstavnika moških, saj je projekt Mister Slovenije doživel svoj epilog. Naziv najlepšega Slovenca je osvojil Sebastian Čufer iz Tolmina.

Luka Brataševec
Po enem letu premora so v Ljubljani spet izbrali najlepšega Slovenca in ta že drugič zapored prihaja iz Primorske.

Naziv najlepšega Slovenca je tudi tokrat pripadel Primorcu, postavnemu 25-letnemu Sebastianu Čuferju, ki je ob zmagi presrečen.

»Ne bom rekel, da je bila zmaga čisto nepričakovana, saj sem si jo zelo želel in vložil ves trud in energijo v ta projekt. So bili pa ostali kandidati tudi zelo dobri in je bila zato konkurenca zelo močna. Zmaga mi veliko pomeni, ker je to dolgoletno priznano tekmovanje. Ne gre samo za neko tipično lepotno tekmovanje, ne gleda se samo zunanja lepota, ampak so pomembne posameznikove karakteristike, znanje in vrednote,« je povedal Sebastian, ki je nasledil Simona Blaževića, prav tako Primorca, ki je mister Slovenije postal leta 2019, medtem ko je lani tekmovanje zaradi pandemije odpadlo.

MISTER

Sebastian je znan kot velik ljubitelj športa in gibanja, najraje pa ima aktivnosti v naravi, izlete v hribe, tek in supanje na Soči. Ukvarja se z osebnim trenerstvom, veseli ga delo z ljudmi, njegovo delo ga osebno izpolnjuje ter se je v tem resnično našel. »Svojega dela ne jemljem kot tipične službe, v njem uživam vsak trenutek,« je dejal veliki zmagovalec. Na finalni prireditvi, ki je iz Šentjakobskega gledališča potekala v živo prek spleta, so se vsi finalisti predstavili v treh izhodih – v vsakdanjih oblačilih, slavnostnih oblekah in kopalkah, ko je vsem postalo vroče ob pogledu na izklesana telesa. Ali bo zmagovalec lahko odpotoval na svetovni izbor, še ni znano, saj organizatorji še čakajo, kako se bo pandemija odvijala v prihodnje.