Primož Forte

Prvič pred kamerami s partnerico: "Začuda vse poteka gladko, česar sva zelo vesela"

Marjana Vovk
19. 5. 2021, 20.40
Posodobljeno: 19. 5. 2021, 21.57
Deli članek:

V oddajo Pri Črnem Petru je prišel nov policist – Zmago, ki ga igra nihče drug kot Primož Forte, priljubljeni Gušto iz serije Ena žlahtna štorija. V oddaji je prvič pred kamero s svojo drago Tino Gunzek, ki jo že nekaj časa poznamo kot zagrizeno policistko Magdalenco.

osebni arhiv
Z igralko Tino Gunzek sta par že dobrih osem let.

KONČNO PRED PUBLIKO? »Teater je izmenjava nekih energij in se mi zdi, da gledalci to že močno pogrešajo, tako kot mi. Upam, da se poleti zrahljajo ukrepi, da bo vreme lepo in bomo lahko čim več predstav odigrali zunaj. Primorci bi rekli, da smo 'štufi' – to pomeni, da imamo vsega dovolj, sploh kar se protikoronskih ukrepov tiče.«

Vse je enkrat prvič, Primož komentira njuno prvo sodelovanje pred kamero, čeprav poklicno sodelujeta že dolgo, saj sta oba člana Slovenskega stalnega gledališča v Trstu. »Zato ni kakšne večje razlike, tako na snemanju kot v teatru je najin odnos profesionalen. Ni pa pri našem poklicu prav nič nenavadnega, da sodeluješ s partnerjem, saj so igralski pari kar pogosti.« Prej sta bila sicer skupaj angažirana le občasno, zdaj pa je tako naneslo (tako poklicno kot zasebno – zaradi pandemije, seveda), da s Tino res precej več časa preživljata skupaj. »V teatru delava skupaj predstavo, snemava skupaj, doma sva skupaj – začuda pa vse poteka gladko, česar sva zelo vesela. Nimava občutka, da se preveč vidiva,« se smeje igralec.

Planet TV
V šovu Pri Črnem Petru je Primož Forte prvič pred kamero s partnerko Tino Gunzek; oba igrata policista.

KAM Z OTROKOMA?

Največja težava njunega skupnega dela je pravzaprav v tem, da morata najti varstvo za otroka, štiriletno Olivijo in skoraj dveletnega Voranca. »Mi živimo na Krasu, moja mama je v Ljubljani, Tinina pa v Celju, tako da nimamo babic v bližini. Se morava kar znajti, najti varuško oziroma skombinirati z vrtcem.« Na srečo imata v bližini čudovit vrtec. »V vrtcu so v skupini otroci od dveh do šestih let, kar se mi zdi super, saj se učijo eden od drugega. A na žalost ni jasli, tako da sva se morala za Voranca, ki bo šel tja lahko šele septembra, znajti po svoje. Imela sva srečo, da sva že za Olivijo našla super varuško, ki nama zdaj pomaga tudi pri Vorancu.«

Planet TV
»Prišel sem na koncu sezone in sem moral skočiti v vodo. Bodo gledalci povedali, kako jim je všeč Zmago.«

TATA IN MAMA NA TV

Otroka sta še premajhna, da bi popolnoma razumela igralsko delo staršev, a sta jima »mama in tata« na televiziji precej zanimiva. »Ravno ta vikend jima je Tina predvajala epizodo Črnega Petra in sta kar zavzeto gledala. Voranc seveda še ne razume najbolje, Olivija pa že kar, se je zelo zabavala. To je zanimiv začetek, saj jima še ne kaževa pogosto svojega dela; tu naju je hči prvič oba hkrati videla na ekranu.« Pogosto pa gleda risanke, ki jih Primož sinhronizira, in ve, kateri lik je »tata snemal v službi«.

ZANIMIVA POLICISTA

V Črnem Petru tako Tina kot Primož igrata policista, ki pa sta si precej različna. Magdalenca je zagrizena, močna, odločna, Zmago pa je njeno popolno nasprotje. »Zmago na primer noče nositi pištole, medtem ko ona nosi tri in še puško,« se smeje Primož. In pove, da sta v resnici precej drugačna, da je doma on tisti, ki kdaj »zaropota«, Tina pa stvari poskuša reševati z materinskim čutom in žensko energijo. Zmago morda v samem bistvu malce spominja na priljubljenega Gušta iz Ene žlahtne štorije, a tega ne kaže na prvo žogo. »Ravno zato mi je ta vloga izziv: kako lik, ki je malo Gušta, narediti drugače. Zastavil sem ga kot posebneža, ki se v družbi zelo pretvarja, da vse ve, da mu je vse jasno, ko mu začno stvari uhajati iz rok, pa se hitro vidi, da nima pojma. Je karakter, ki skriva, kaj v resnici je,« pojasni igralec, ki se v seriji spopada s še enim izzivom, in sicer prvič snema situacijsko komedijo. Bomo med Zmagom in Magdalenco videli tudi kaj romantike? »Ne, med nama ne,« se zasmeji Primož. »Pride pa do zelo zelo nepričakovanega obrata med nama. Boste razumeli, ko boste videli,« namigne.

Planet TV
Primoža se še vedno mnogi spomnijo kot Gušta iz Ene žlahtne štorije (na forografiji z Ajdo Smrekar).