Evrovizija

VIDEO: Ana Soklič ostala pred vrati finala

R.T.
18. 5. 2021, 20.42
Posodobljeno: 18. 5. 2021, 23.18
Deli članek:

Naša Ana sicer ni bila favoritka, a ima stas, močan glas in veliko srce.

Reuters
Ana Soklič na svojem polfinalnem nastopu.

Ljubitelji evrovizijske popevke so si danes bržkone od veselja pomeli roke in se namestili v svoje naslanjače, tudi tistim drugim pa ne gre ničesar zameriti. Kdor ve, ve, da je bil v nizozemskem Rotterdamu danes na sporedu prvi polfinalni večer, na katerem je kot druga nastopajoča zacvetela tudi naša izbranka Ana Soklič. V dvorani, ki sicer sprejme 16.500 gledalcev, se je Ana s svojo skladbo Amen predstavila pred 3500 glavo množico. Za skromno občestvo so seveda krivi protikoronski ukrepi. Kot je po njenem nastopu navdušeno naznanila naša komentatorka Mojca Mavec, je Ana svoje delo opravila »odlično.«»odlično« na žalost ni bilo dovolj dobro, Slovenija je podobno kot drugi današnji polfinalisti z območja Balkana ostala pred vrati sobotnega finala.

Kot je že pred nastopom za TV Slovenija pojasnila slovenska zvezdnica, ti ob »filingu, ko prideš na oder, srce močno bije in tak občutek je, kot da bi skočil bungee jumping.« Ani se sicer ni uspelo uvrstiti med deseterico najboljših, ki bodo v soboto skupaj z zmagovalci jutrišnjega drugega polčasa polfinala nastopili na finalnem večeru. A nič hudega, konkurenca je bila močna, polfinale napeto, Ana pa bo vsaj v slovenskih srcih, zlasti tistih, ki bijejo za Evrovizijo, ostala zmagovalka.

"Vesela sem, da ste bili z mano, upam, da boste tudi vnaprej! Evrovizija je bila velika zadeva, zdaj pa bo moja pot šla dalje, čimbolj glasbeno, čimbolj v to, kar si želim delat," je po poročanju STA naznanila po razglasitvi rezultatov. Za konec je poslala lep pozdrav v Slovenijo in vsem zaželela zdravja.

Na sobotni finale so se sicer uvrstili predstavniki Norveške, Izraela, Rusije, Azerbajdžana, Malte, Litve, Cipra, Švedske, Belgije in Ukrajine. Poleg naše Ane se domov vračajo tudi predstavniki Avstralije, Severne Makedonije, Irske, Hrvaške in Romunije.