Ob 10. obletnici

Dejan Vunjak s sestro Tino počastil spomin na očeta Brendija

Eva Jandl
15. 5. 2021, 21.31
Posodobljeno: 15. 5. 2021, 21.51
Deli članek:

Ob deseti obletnici smrti glasbenika Branka Jovanovića - Brendija sta moči združila njegova otroka, glasbenik Dejan Vunjak in Tina Zavrl. Brat in sestra sta zelo povezana, nam pa je uspelo izvedeti, da je Dejan tudi tisti, ki je Tino spoznal z bodočim možem, prav tako glasbenikom – Anžetom Zavrlom iz skupine Gadi.

Osebni arhiv
Dejan Vunjak in Tina Zavrl, brat in sestra, sta prvič združila moči v glasbenem projektu v spomin na pokojnega očeta Brendija.

»Za letos sem imel le eno veliko željo: ker mineva deset let od smrti mojega očeta, glasbenika Brendija, sem si zadal posneti priredbo ene izmed njegovih pesmi,« je povedal Dejan. Po petih letih je tako čas za novo priredbo, in sicer je izbral pesem, ki je stara 16 let in nosi naslov Jutri bom k tebi odšel. »Ta pesem ima zame eno lepših sporočil. Ob njej se ljudje zaljubljajo, poročajo, veselijo prvega naraščaja in obujajo spomine,« pravi. Tokratna priredba pa je nekaj posebnega tudi zato, ker sta tako pesem kot videospot nastala v krogu družine: pod režijo in produkcijo se je namreč podpisala njegova sestra Tina. »To je najin prvi skupni projekt in upam, da jih bo še veliko,« pove Dejan in doda, da je bilo s sestro lepo sodelovati in je bil sproščen na snemanju, prepirala pa se nista. Ob deseti obletnici smrti očeta je sicer nameraval prirediti tudi veliki koncert, a ga je zaradi razmer moral odpovedati, ni pa izgubil upanja, da mu ga morda le uspe izpeljati še v letošnjem letu.

Osebni arhiv
Dejan in Tina z očetom Brendijem, ki je umrl 19. junija 2011, ko mu je med nastopom v Lipici odpovedalo srce.

Videl jo je na Dejanovem telefonu

Dejanova starejša sestra Tina Zavrl je bila plesalka in članica skupine SheDivaz, potem pa se je posvetila družini in promoviranju zdravega življenjskega sloga. Poročena je z Anžetom Zavrlom, članom skupine Gadi, s katerim imata hčerko Dioro in sina Brendija, ki nosi ime v dedkov spomin. Sicer pa ravno Dejan »kriv«, da sta se Tina in Anže spoznala. »Svojo ženo Tino sem prvič videl na telefonskem ozadju njenega brata Dejana Vunjaka. Z malo njegove pomoči sem prišel do njene telefonske številke, potem prvega zmenka in tako naprej,« nam je povedal Anže, ki zdaj sicer tudi skrbi za Dejanovo promocijo.

osebni arhiv
Dejanova sestra Tina je srečna v objemu Anžeta Zavrla iz skupine Gadi. Da sta se spoznala, pa je »kriv« prav Dejan.