Bolečina

Princ Harry trpel zaradi staršev

L.K.
14. 5. 2021, 13.34
Posodobljeno: 14. 5. 2021, 21.50
Deli članek:

Prekiniti hoče cikel bolečine.

Profimedia
Princ Harry

Princ Harry je v pogovoru z ameriškim igralcem Daxom Shepardom svoje življenje označil za zmes kultnega filma Trumanov šov in živalskega vrta. Vojvoda sussekški, ki s soprogo Meghan Markle pričakuje drugega otroka, pa je poudaril tudi, da hoče pri vzgoji svojega podmladka prekiniti cikel bolečine, ki ga je bil med odraščanjem deležen tudi sam. In njegovi starši pred njim.

Gre za genetsko bolečino in trpljenje, je nadaljeval, ki se nadaljuje iz roda v rod. Kot starši bi morali poskrbeti, je dejal, da se našim otrokom ne dogaja, kar se je nam. »Kar je težko, a zame je to stvar ozaveščanja,« je poudaril princ Harry.

»Tega nisem nikoli videl, tega nisem vedel, nato pa sem nenadoma začel sestavljati koščke in spoznal 'aha, tu je hodil v šolo, to se je zgodilo, to vem o njegovem življenju, vem tudi, da je to povezano z njegovimi starši, kar pomeni, da je z mano ravnal, kot so ravnali z njim, torej kako lahko to spremenim za svoje otroke?'« je nadaljeval.

Selitev v Združene države Amerike ni bila načrtovana, »a je včasih treba na prvo mesto postaviti svojo družino in svoje duševno zdravje«.

Jonny Dymond, kraljevi dopisnik britanskega BBC-ja, je dejal, da se Harry tako počuti zaradi Meghan. Oziroma da je bil, preden jo je spoznal, bolj zadovoljen s svojo vlogo. Kar je dejal tudi sam v pogovoru z omenjenim igralcem: Meghan mu je pomagala razumeti, da ima v življenju tudi druge možnosti.