Zabava

Dennis Rodman: provokator, ljubimec, alkoholik, vrhunski športnik ...

M.V.
16. 5. 2021, 18.32
Posodobljeno: 16. 5. 2021, 22.03
Deli članek:

Bolj kot odličen košarkar je Dennis Rodman svetu poznan po pojavljanju v rumenih časopisih kot bad boy oziroma poredni fant, ki šokira s tetovažami in kričečimi barvami las, si z uhani prebada vse mogoče dele telesa, je pogosto naličen kot ženska, provocira, se divje zabava in pogosto pretepa, lahko dobi najbolj seksi ženske na svetu in nikoli ne pazi, kaj zine ali naredi.

Profimedia
Dennis danes ni več tak provokator, malce se je umiril in umaknil od žarometov.

Že njegovo otroštvo je bilo nenavadno. Njegov oče je bil vojaški pilot, ki je po vietnamski vojni ostal na Filipinih in zaplodil skoraj 30 otrok. Denis celo trdi, da ima kar 46 bratov in sester. Odraščal je z mamo in dvema sestrama, ki sta bili obetavni športnici, mali Dennis pa neroda, ki ga niso sprejeli ne v košarkarsko ne nogometno moštvo. V srednji šoli se je fant neverjetno potegnil (meri dva metra) in s tem očitno dobil tudi talent za metanje na koš. Leta 1986 je tako postal del lige NBA, igral je za moštva Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers in Dallas Mavericks. Znan je bil kot odličen, a grob igralec, ki rad provocira in zmerja.

IGRALEC

Leta 2006 se je njegova kariera v NBA uradno končala in Dennis se je osredotočil na wrestling in igralsko kariero. Že leta 1996 je imel na MTV svojo pogovorno oddajo The Rodman World Tour, zaigral je v filmih Sanjsko moštvo (z Van Dammom), Eksplozivni Simon, The Minis, Cutaway ter seriji Soldiers of Fortune. Znan je njegov dokumentarec Dennis Rodman's Big Bang in PyongYang, ko je obiskal Severno Korejo, kjer se je spoprijateljil s Kim Džong Unom (morda po navodilu prijatelja Donalda Trumpa?). Pojavil se je v številnih resničnostnih šovih, kot so Vajenec, Big Brother, Love Island, Rehab, Sober House, Celebrity Mole …

Profimedia
Včasih je na tekme prihajal tudi takole naličen …

LJUBIMEC

Znane so njegove ljubezenske dogodivščine, čeprav je menda nedolžnost izgubil šele pri dvajsetih, in to s prostitutko. Njegova zveza z Madonno je bila ena glavnih tem tabloidov leta 1994. Dennis je celo trdil, da si pevka tako goreče želi njegovega otroka, da mu je za oploditev ponudila 20 milijonov dolarjev. Podobno medijsko pozornost je imel njegov zakon s Playboyevo zajčico in Obalno stražarko Carmen Electra, ki pa je trajal le slabih pet mesecev. Pred tem je bil že poročen z Annie Bakes, s katero ima hčer Alexis (33 let). Skupaj sta bila pet let, a le 82 dni poročena. Annie ga je obtožila nezvestobe in zlorab. Podobno dolgo je zdržal s tretjo ženo Michelle Moyer, s katero ima sina Dennisa ml. (20 let) in hčer Trinity (19 let – obetavna profesionalna nogometašica). Seznam njegovih (znanih) posteljnih avantur pa je menda neskončen.

DENNIS

Že kot otrok se je rad preoblačil v ženska oblačila, avtobiografijo Bas as I wanna be je promoviral oblečen v žensko poročno obleko. Takrat je tudi razglasil, da je biseksualec. Znan je tudi zaradi pogostih težav z alkoholom, že večkrat je bil obtožen spolnega nadlegovanja (vse tožbe je razrešil z zunajsodno poravnavo) in aretiran zaradi fizičnega nasilja. In ker je Dennis Rodman, si je menda že trikrat zlomil penis, še danes pa se govori o radijskem intervjuju, ki ga je leta 2013 dal v živo prek telefona – medtem ko je užival v oralnem seksu.