Zloglasni bogataš

Se Bill in Melinda Gates ločujeta zaradi njegovega prijateljevanja s pedofilom?

R.T.
10. 5. 2021, 09.55
Posodobljeno: 10. 5. 2021, 12.57
Deli članek:

Ona je bila proti, a je Bill očitno ni dovolj upošteval.

Profimedia
Bill in Melinda Gates

Potem ko sta zakonca Gates v začetku meseca dala vedeti, da se ločujeta, The Wall Street Jounral poroča, da se je Melinda Gates z odvetniki glede ločitve začela posvetovati že oktobra 2019 – približno takrat, ko se je njen soprog Bill Gates znašel na tapeti zaradi prijateljevanja z zdaj že pokojnim obsojenim ameriškim pedofilom Jeffreyjom Epsteinom.

Bill Gates je z Epsteinovim letalom iz New Jerseyja na Florido letel leta 2013, ko je Epstein že odslužil štiri leta zaporne kazni zaradi spolnih odnosov z mladoletno osebo. New York Times je oktobra 2019 poročal, da se je Gates z Epsteinom večkrat srečal – kot je povedala njegova predstavnica za stike z javnostmi, naj bi se pomenkovala o filantropiji.

Melinda je bila proti

Bill in Melinda naj bi Epsteina spoznala leta 2013; Melindi naj bi se zdel odvraten, bila naj bi tudi mnenja, da se z njim ne bi smela družiti. Njenim zadržkom navkljub so Bill in nekateri iz njune fundacije ohranjali stike z Epsteinom, ki si je avgusta 2019 vzel življenje v manhattanski ječi. Gates je septembra tistega leta za The Wall Street Journal dejal, da je Epsteina spoznal, a da z njim ni imel ne poslovnih ne prijateljskih odnosov.

Počakala na rojstni dan

Zakonca naj bi z naznanitvijo ločitve čakala, da je njuna najmlajša hčerka Phoebe dopolnila 18 let. Vsak od njunih treh otrok bo dobil 10 milijonov ameriških dolarjev (malo več kot osem milijonov evrov), preostanek njunega bogastva pa naj bi šel v dobrodelne namene.

Bill in Melinda Gates sta se leta 1994 poročila na Havajih. Poročena sta bila 27 let.