V četrtek je praznoval

FOTO: Clooney svoja dvojčka uči traparij, ki šokirajo Amal

Marjana Vovk
8. 5. 2021, 07.37
Posodobljeno: 8. 5. 2021, 08.31
Deli članek:

Glede okroglega jubileja je igralec za Entertainment Tonight povedal: »Poslušajte, nisem ravno navdušen nad tem, ampak bolje 60 kot mrtev. Od teh dveh možnosti vzamem prvo. Starejši ko si, nižji so tvoji standardi.« Šalo na stran, George Clooney prizna, da je v zadnjih desetih letih, ko je mož in oče, srečnejši kot kadarkoli prej.

Profimedia
Vse najboljše za 60 let, George Clooney!

Zelo zanimivo, kako zelo se je nekdanji ženskar ob odvetnici Amal Alamuddin umiril. Po prvem zakonu z igralko Talio Balsam se je zaklel, da se nikoli več ne bo poročil. V to je bil celo tako zelo prepričan, da je leta 1996 med snemanjem filma Tistega čarobnega dne s soigralko Michelle Pfeiffer sklenil stavo za sto dolarjev – ona je trdila, da bo do štiridesetega rojstnega dne zagotovo spet v zakonu. Michelle je to stavo sicer izgubila, a jo je Clooney podaljšal in dopolnil s tem, da tudi nikoli ne bo postal oče, ter še povišal vsoto. Na koncu sta prišla do sto tisoč dolarjev – ki pa jih je moral igralec pred nekaj leti izplačati. Leta 2014 sta se namreč z Amal poročila in leta 2017 dobila dvojčka Ello in Alexandra.

Profimedia
Z Amal je končno našel partnersko srečo.

Izgubil stavo

To stavo je igralec, ki je zaslovel s serijo Urgenca, rade volje izgubil – brez zadržkov prizna, da se je motil in da je zdaj »srečen in blagoslovljen«. Amal, mednarodna odvetnica za človekove pravice, ga je popolnoma prevzela, ne le zaradi lepote, ampak tudi s svojo inteligenco in zavzetostjo do humanitarnega dela – strast, ki je lastna obema. Dobrodelnost seveda vcepljata tudi otrokoma, čeprav sta še malo premajhna, da bi to povsem razumela. Prav tako upa, da jima bo predal modrost, ki jo je prejel od svojih staršev. »Vedno sta me učila, da moraš izzivati ljudi na poziciji moči in poskrbeti za tiste, ki moči nimajo.« Sam se je od dvojčkov že ogromno naučil in pravi, da sta super, čeprav je bil šokiran, ko je izvedel, da bo postal očka ne le enega, ampak dveh. »Dobro je, ker imata družbo. Ampak ob njiju sem spoznal, kako malo je odvisno od mene. Zanimivo, kako različna karakterja sta. Že ko sta se rodila, sta bila izoblikovani osebi. Lahko le upam, da ju bom vodil v pravo smer.«

Trik s plenico

Zadnja leta filme skrbno izbira (nazadnje smo ga videli v Netflixovi apokaliptični drami The Midnight Sky, ki jo je tudi režiral) ter se raje več posveča družini in dobrodelnosti. Zaveda se namreč, da je imel v življenju veliko sreče. »In srečo je treba deliti, moraš jo širiti naprej, jo razdajati med svojo potjo,« je prepričan. A čeprav se je umiril, to še ne pomeni, da se je tudi zresnil. »Najslabše je, če me Amal pusti nekaj časa samega z otrokoma. Takrat ju učim traparij, ki šokirajo njuno mamo,« smeje prizna. »Naučil sem ju recimo, da pleničko namažeta z nutello in jo poližeta. Ta trik zdaj kažeta vsakemu, ki pride k nam – predstavljajte si te šokirane obraze,« je ponosen.

Profimedia
Igralec je tudi strasten motorist, pogosto se zadržuje v naši bližini, saj ima vilo ob italijanskem jezeru Como.