Lajf je tvoj

Neisha v svoj dom spustila oboževalce

N.S.
7. 5. 2021, 20.51
Deli članek:

Glasbenica, ki je v preteklosti večkrat zaznamovala slovensko glasbeno sceno, se zadnje čase pripravlja na izid svojega novega albuma. Publiko pa je ravno včeraj razveselila s prvo pesmijo z albuma in jo posvetila vsem svojim oboževalcem, na katere se je obrnila tudi pri snemanju videospota.

Nika records
Neisha je za prvo pesem izbrala tisto, ki sicer ni povsem značilna zanjo, a prejema same pohvale in dobre komentarje.

Za Neisho je znano, da se po vseh kreativnih in koncertnih obveznostih z albumom za nekaj časa umakne in si vzame čas za ustvarjanje novega materiala. V času korone pa je bila njena kreativnost še posebej na vrhuncu in zdaj že predstavlja prvi plod svoje ustvarjalnosti.

Čisto sveža pesem Lajf je tvoj je igriva, lahkotna, sveža, pomladna glasbena popotnica, s katero želi Neisha vsem »razveseliti ušesa« in sončne dni. Tokrat bodo ob nalezljivem ritmu zagotovo pomigali tudi boki. »Down tempo disco groove« je zapakiran v povsem unikaten paket in predstavlja popolno svežino na naši glasbeni sceni. Pesem je prva iz niza skladb, ki jih Neisha počasi kuje s svojo ekipo v sklopu izida naslednje studijske plošče. Do takrat pa vas bo še naprej razveseljevala z energičnimi singli, ki kar kličejo po tem, da se scena na odrskih deskah čim prej vzpostavi, da se navije ozvočenje, da vriskajo grla in da spet z glasbo v živo dvigujemo vibracijo in slavimo dar življenja. Neishino glavno sporočilo, ki še kako pritiče vzdušju v teh časih, pa je: »Treba je dvigniti frekvenco, vibracijo, zemlja to že nekaj časa počne in trenja so neizogibna. Treba je z njimi doseči spravo tukaj in zdaj, za laž in manipulacije ni več ne prostora ne tolerance, stari sistemi so v krčih, in kot da bi velikanski kuščarji švigali s svojimi ogromnimi repi, take tresljaje doživljamo v teh časih. Znotraj in okoli sebe. Staro mora iti, da bo prostor za novo. Odložiti je treba rožnata očala, postati samostojni mislec z lastno presojo in lastnim tolmačenjem vsega, kar vidiš, slišiš in doživiš, treba je biti avtentičen, resnicoljuben, človekoljuben in pošten, se sprijazniti s svetom, ga vzeti brezkompromisno kot del sebe in se pomiriti s tem, s čim manj pričakovanji kreirati čim manj razočaranj, živeti pošteno, zaupati karmi, da bo pravično vihtela svoj meč, pustiti svoj pečat s svojim posvečenim delom, a se vseeno ne pozabiti IMETI FAJN,« nam je razložila Neisha.

Nika records
»Ob vsem, kar se nam dogaja zadnje leto, vseeno ne smemo pozabiti imeti se fajn,« je priznala Neisha.

Obrnila se je na oboževalce

Ker je glasbenica vedno rada v stiku z oboževalci, si je tokrat, za novo pesem Lajf je tvoj, omislila drugačen pristop pri snemanju videospota. Najprej je odprla vrata svojega domovanja, vključila pa je tudi posnetke svojih oboževalcev. »Videospot je zloženka aprilskega sproščenega dogajanja, prav nič preresno zastavljen, kot je tudi včasih treba znati jemati življenje, po svoje in z dodatno dozo lahkotnosti,« je priznala Neisha, ki vse skupaj v spotu spusti v svoj dom, med svoje prijatelje, v svoj studio, ali kot pravi sama, v lajf, ki je samo njen in si ga neobremenjeno kroji po svoje. »Res sem komaj čakala, da bo prva pesem z novega albuma ugledala luč sveta. Album bo res nekaj posebnega in drugačnega, a še vedno z mojim pečatom, zato ga že komaj čakam,« je še povedala. Izid svojega novega albuma načrtuje v začetku septembra.

Nika records
Priljubljena glasbenica je tokrat odprla vrata v svoj zanimivi vsakdan.