prvič sta se odzvala na govorice

Ozadje razhoda Danijele Martinovič in Petra Graša

Eva Jandl
7. 5. 2021, 19.56
Posodobljeno: 7. 5. 2021, 20.47
Deli članek:

Že večkrat so namigovali, da sta se glasbenika Petar Grašo in Danijela Martinović, eden slavnejših hrvaških parov, po skoraj 25 letih razšla. Tokrat gre očitno zares, saj sta se prvič odzvala na govorice.

Marko Vavpotič/M24
Vsak od njiju je medijem povedal svojo zgodbo, kako sta se zaljubila.

Znana hrvaška estradnika, pevca Petar Grašo in Danijela Martinović, sta se razšla, so se razpisali hrvaški mediji, kar naj bi jim zaupal njun skupni prijatelj. Petinštiridesetletni glasbenik in 49-letna pevka se na novinarska vprašanja najprej nista odzivala, nato pa sta vendarle posredovala izjavo prek njegove piarovke: »Res je, da Danijela in Petar zadnje mesece živita na različnih naslovih, tako zaradi poslovnih projektov kot zaradi določenih osebnih razlogov.« Kaže, da je eden najslavnejših parov s hrvaške estrade tokrat res končal ljubezensko zgodbo, ki je trajala skoraj četrt stoletja. Govorice o tem, ali sta sploh skupaj ali ne, so se sicer pojavljale vsa ta leta, delno tudi zato, ker se nikoli nista poročila, sta menila sama. »Ne gre za kakšno veliko odločitev, da se ne poročiva. Zame je to le vprašanje izbire, in ne vprašanje globoke intimnosti. Ko sva se zaljubila, sva skupaj zaživela in tako je že več kot dvajset let,« nam je ob vprašanju o poroki pred letom dni v intervjuju povedal Petar Grašo. »Drug drugega se trudiva občasno presenetiti s kakšno drobno pozornostjo, privoščiva si skupno večerjo in rada tudi skupaj obiskujeva prijatelje, skupaj odideva na pot,« nam je takrat povedal o ohranjanju romantike.

M24
Petar je večkrat povedal, kako je zaljubljen v Danijelo in da jo rad razvaja.

Le v »težki fazi«?

Glasbenika sta se sicer spoznala pred 26 leti na glasbenem festivalu Dora v Opatiji, kjer sta oba nastopala. Petar je bil avtor pesmi, ki jo je pel Oliver Dragojević, Danijela pa nastopala s skupino Magazin. Vsaj takšna je njegova zgodba; Danijela je o njunih začetkih sicer povedala, da sta se spoznala, ko je Petar prišel igrat v skupino Magazin, in da ni bila ljubezen na prvi, temveč na drugi pogled. Takrat je bila pevka namreč še poročena z Markom Perkovićem - Thompsonom. Večkrat sta povedala, da njuna ljubezen temelji na medsebojnem spoštovanju in razumevanju, a so se govorice o njunem razhodu pojavljale večkrat. Tako je tudi za medije povedala Danijelina prijateljica, ki meni, da sta le v neki težki fazi, ki se zgodi prav vsem parom, in da bosta tudi tokrat našla skupno pot. Ali kot poje Danijela v svoji pesmi, ki jo je izdala pred nekaj dnevi in nosi naslov Ljubav ne odustaje: ljubezen ne obupa in je nepremagljiva.

Marko Vavpotič / M24.si
Danijela je pred nekaj dnevi izdala novo pesem, ki govori o nepremagljivi ljubezni.