Slo Band Aid

Glasbeniki združili moči: Darilo Sloveniji za njen 30. rojstni dan

N.S.
6. 5. 2021, 21.00
Deli članek:

Legendarni glasbenik Aleš Klinar ter skoraj sto pevcev in glasbenikov podarjajo Sloveniji ob 30. rojstnem dnevu osveženi verziji dveh zimzelenčkov, ki slavita svobodo ter enotnost in ob katerih se je rojevala naša država. Najprej bomo slišali kultno pesem skupine Agropop v novi preobleki z naslovom Samo milijon nas je 2021.

Osebni arhiv izvajalcev
Združeni glasbeniki so preoblekli dve kultni pesmi, ki bosta gotovo prava hita.

»Samo milijon naš še živi, na svoji zemljici ...« je Agropop prepeval pred več kot tremi desetletji. Zdaj to pojejo različni slovenski glasbeniki, ki jih je skupaj zbral glasbenik Aleš Klinar v Slo Band Aidu, pesem pa so posvetili 30. rojstnemu dnevu naše države.

Aleš Klinar, Vlado Poredoš (Orlek), Raiven, Simon Vadnjal (CoverLover), Bor Zuljan, Cveto Polak in Matjaž Jelen (Šank Rock), Mare Novak in Karmen Klinc (Rock Partyzani), Trkaj, Rok Ahačevčič (Lumberjack) in Renata Mohorič (I.C.E.) so le nekateri, ki sestavljajo prvi del projekta Slo Band Aid, ki bo poskrbel za neuradno glasbeno podlago praznovanja 30. obletnice Slovenije in nas spomnil na čas, ko so nas povezovali enotnost, solidarnost, optimizem, občutek svobode, želja po boljšem življenju ter tudi ljubezen do lastnega jezika in (pop)kulture. »Skladbi Samo milijon in Svobodno sonce sta preživeli test časa in danes spadata v železni repertoar slovenske glasbe ter širše (pop)kulture. Živimo v času, ko so svoboda in pridobitve demokratične družbe spet na preizkušnji, zato smo želeli Slovence spomniti na to, kaj lahko dosežemo, če smo enotni, strpni, solidarni in raje iščemo tisto, kar nas povezuje, kot stvari, ki nas razdvajajo. Projekt Slo Band Aid je naše darilo Sloveniji in njenim prebivalcem ob 30. obletnici države,« je povedal Aleš Klinar, oče glasbenega projekta. Skupaj z glasbeniki je za pesem Samo milijon posnel tudi nov video, na ulicah in strehi ene najvišjih stavb v prestolnici.