Družinske zdrahe

Charles in William imata Harryja in Meghan vrh glave

L.K.
3. 5. 2021, 17.30
Deli članek:

Kako odpuščajoč bo princ Charles?

Profimedia
Princ Charles

Britanska kraljeva družina je poenotena. Prizadeva si, da bi lahko čim prej spet delovala, kot je delovala nekoč. Nikjer jih namreč ni videti, je povedal poznavalec razmer na britanskem dvoru Russell Myers. Pravi »posel monarhije« pa je iti med ljudi, opozarjati na dobrodelne organizacije, … Skratka, potovati. Tako se bo Velika Britanija spet postavila na noge, je prepričan Myers. Kakor tudi, da bosta princ Harry in njegova soproga Meghan Markle, ki živita v Združenih državah Amerike, prepuščena sama sebi.

Princ Charles in njegov sin William naj bi namreč imela sussekških »vrh glave«; tako naj bi bila odločena, da ju pustita, da zase poskrbita sama, preden stečejo mirovni pogovori. Do takrat pa bosta osredotočena na zadeve, ki se tičejo njiju.

Na Otoku se šušlja, da Charles morda le ni tako zavzet za odpuščanje, kot je morda dal vedeti. Gotovo ni malo takih, ki menijo, da si Harry in Meghan ne zaslužita odpuščanja. Tudi Myers se strinja, da sta sussekška za britansko kraljevo družino motnja – sploh po tistem odmevnem intervjuju, ki ga je z njima opravila ameriška televizijska voditeljica Oprah Winfrey in ki (jima) ga marsikateri član kraljeve družine zlepa ne bo pozabil.