Že 20 let se ukvarja z borilnimi veščinami

»Moraš se naučiti pasti, da se lahko pobereš in vstaneš«

Eva Jandl
4. 5. 2021, 06.49
Deli članek:

Pevec z žametnim glasom se je vendarle lahko odpravil v telovadnico na trening aikida, saj ga borilne veščine navdušujejo že od malih nog. Povedal nam je še, kaj se dogaja na glasbenem področju in zakaj ima motor še vedno v garaži.

Osebni arhiv
Borilna veščina aikido mu je všeč tudi zato, ker ni tekmovalen šport, ampak tam tekmuješ le sam s seboj.

Revija Zvezde Lady
Rok je ljubitelj jeklenih konjičkov

Odprtje telovadnic je razveselilo tudi nepogrešljivega pevca skupine Rok’n’Band Roka Ferengjo, saj se je končno lahkoodpravilna trening borilne veščine aikido. »Delamo tudi s palicami in meči, še posebno zdaj, saj tako lažje ohranjamo razdaljo med seboj. Treniramo pa z maskami,« nam je povedal Rok, ki se je nad borilnimi veščinami navdušil že kot otrok, ko je navdušeno opazoval mojstra Brucea Leeja. »Že 20 let se ukvarjam z borilnimi veščinami. Kot mulec sem se vpisal na karate in vse do poškodbe pridno treniral, pa tudi glasba me je že navduševala. Za kratek čas sem prenehal, a želja po treningu je ostala in posvetil sem se aikidu, borilni veščini, ki mi je še posebno všeč, ker ni tekmovalen šport. Tukaj tekmuješ sam s seboj. In se vmes umiriš, otreseš stresa, poleg tega se giblješ in uživaš v družbi. Zato se potrudim, da sem na treningu trikrat na teden,« pravi Rok, ki se je prek borilnih veščin naučil še pomembne modrosti: »Pot ni le ena, ampak jih je več. Včasih je težko narediti naslednji korak in nadaljevati, a najprej se moraš naučiti pasti, da se potem lahko pobereš in vstaneš.« Vseeno pa borilne veščine jemlje kot hobi, rekreacijo in s smehom pripomni: »Za vse stvari v življenju je bolje, če jih jemljemo kot hobi, ne preveč resno.«

Osebni arhiv
Vesel je, da se je po karantenah lahko vrnil na trening aikida

FESTIVAL ODPOVEDAN, NOVE PESMI ČAKAJO

Glasbenik nam je še povedal, da je po nastopih že veliko povpraševanje, a glede na situacijo ne more prav nič načrtovati. »Nič ne vemo, vseeno pa ustvarjamo naprej. Zdaj smo po dolgem času v Rok’n’Bandu spet dobili voljo in zagon. Ravno ta vikend sem snemal nove pesmi, a kdaj jih bom predstavil, ne vem. Tudi festival Popevka, ki naj bi potekal letos aprila, je prestavljen na september. Izbrani smo tudi za nastop na festivalu Melodij morja in sonca, ki naj bi se zgodil julija.« Med prvomajskimi počitnicami je bil z družino doma. »Morda bi kam odšli, če bi bilo vreme lepše. Tako pa sem motor kar pospravil v garažo, saj nanj sedem takrat, ko je nad 20 stopinj Celzija,« nam je še povedal v smehu.

Novice Svet24
Strast do motorjev si deli z ženo Aliso, saj oba rada sedeta vsak na svoj motor in se odpeljeta novim dogodivščinam naproti.