Alana Vrviščar

»Imam visoke cilje, saj so mi povprečni dolgočasni«

Nejc Simšič
25. 4. 2021, 07.35
Posodobljeno: 25. 4. 2021, 09.23
Deli članek:

Zadnja izpadla tekmovalka kuharskega šova MasterChef Slovenija, Alana Vrviščar, je kot 18-letnica tudi najmlajša letošnja tekmovalka. Zanjo je bila usodna priprava krompirčka, nam pa je zaupala nekaj sočnih podrobnosti iz šova.

POP TV
Alana je bila letošnja najmlajša tekmovalka šova MasterChef.

Mlada, komaj 18-letna gimnazijka Alana je morala sneti predpasnik in se posloviti od kuharskega šova. Čeprav je še zelo mlada, je njena ambicioznost tako velika, da bomo o njej gotovo še slišali.

Alana Vrviščar ob razglasitvi sodnikov šova MasterChef Slovenija ni skrivala razočaranja in žalosti. »Iskreno, nisem se čisto zavedala, kaj se je dogajalo v tistem trenutku. Ko smo čakali, da bodo razglasili tistega, ki izpade, sem si v svoji glavi govorila svoje ime. Predvidevala sem, da bom to jaz, in se čim prej želela postaviti v realnost. Prav tako so se mi v tistih nekaj sekundah v glavi zavrteli vsi prelepi spomini, ki sem jih doživela v kuhinji in zunaj nje. Veste, tik pred sodniškim okušanjem naših jedi smo pred studiem tekmovalci skupaj peli ter plesali na pesem Ti so moje sonce in pomislila sem samo: 'Joj, kako jih bom pogrešala,'« je povedala Alana, ki že od začetka ni skrivala, da je bilo sodelovanje v MasterChefu njena dolgoletna in velika želja. »Res je, do takrat je bila to moja največja želja, ki sem si jo na vsak način želela uresničiti. Najtežji je bil trenutek, ko sem s kovčki v rokah izstopila iz hiše, kjer smo med snemanjem zaradi koronaukrepov in mehurčka živeli, in se poslovila od mojih dragih sotekmovalcev. Bilo je težko, priznam, a prav nobenega trenutka ne bi vzela nazaj,« je dodala Alana.

TEKLE SO SOLZE

Ob Alaninem slovesu niso tekle samo njene solze, ampak tudi solze sotekmovalcev. Kot smo izvedeli, do zdaj v nobeni sezoni nihče ni tako zelo z nekom sočustvoval ob slovesu izpadlega. Alanina sotekmovalka je ob tem povedala: »Ta punčka je res tako nežna, prijazna, vedoželjna. Ne moreš, da je ne bi imel rad.« Ob njenem slovesu je tudi sodnik Bine Volčič ocenil, da ima velik potencial. »Sama si rada postavljam visoke cilje, saj se mi preprosti zdijo dolgočasni. Takoj, ko sem z obema nogama stopila iz kuhinje MasterChef, so mi začele po možgančkih švigati ideje, kaj bi lahko še naredila, kako bi najbolje izkoristila priložnost, kaj si želim početi ... In zdaj vam lahko priznam, da po polovici leta, odkar sem zapustila šov, te misli še kar niso prenehale obstajati,« je priznala Alana, ki je zelo vesela, da je bila del kuharskega šova. »Vesela sem, da sem imela možnost v tistem času se popolnoma posvetiti mojim sanjam in se imeti priložnost toliko naučiti. Poleg tega mi ogromno pomenijo vsa nova poznanstva in dobri prijatelji, ki sem jih pridobila,« je dodala dijakinja, ki je tudi na sodnike naredila vtis s svojo motiviranostjo, delavnostjo ter željo po znanju in dokazovanju. Čeprav je simpatična Ljubljančanka šele praznovala polnoletnost, zelo dobro ve, kaj si želi in česa ne. Je izjemno natančna in v kuhinji zelo iznajdljiva, najraje pa ima barvite in moderne krožnike. »Na prvem mestu sem si želela pripraviti zelo okusne krožnike in to, da bi bila prezentacija mojih jedi moderna, razgibana in čim bolj barvita, saj na ta način predstavljam sebe. Sodnikom sem želela dokazati, da čeprav sem mlada, to še ne pomeni, da imam veliko manj znanja,« je še za konec priznala Alana, o kateri bomo gotovo še slišali.