najboljše prijateljice in velike podpornice

Ko se nam zdi, da vidimo dvojno

M. V.
24. 4. 2021, 20.57
Posodobljeno: 24. 4. 2021, 20.57
Deli članek:

Imeti sestro dvojčico, po možnosti še identično ali zelo podobno, je včasih velika prednost, včasih pa nadloga, se strinjajo znane dvojčice. Ljudje so pogosto zmedeni in ne vedo, katera je pred njimi, kar utegne biti nerodno, se pa da to tudi lepo izkoristiti – a večina trdi, da tega razen iz zares praktičnih razlogov ali šale nikoli ni naredila.

Mediaspeed
Nives in Maja Orešnik

Na svetu se vsako leto rodi okoli 1,6 milijona dvojčkov, kar pomeni en par na vsakih 42 porodov. Leta 2019 se je po podatkih Sursa v Sloveniji rodilo 347 parov dvojčkov, od tega 104 pari deklic. 

Večina znanih dvojčic, tako »naših« kot iz tujine, za svoje sestre trdi, da so njihove najboljše prijateljice, velike podpornice ali celo »druga polovica moje duše«. Dvojčki imajo največkrat podoben okus, tako da se tudi podobno (ali nalašč enako) oblačijo, družijo jih lahko ista zanimanja in imajo iste talente, kar jih velikokrat popelje na skupno poslovno pot. Ni pa seveda vedno tako. A tudi če se njihove poti razidejo, ostajajo povezani. Blagoslov je imeti sestro dvojčico, ki je tudi tvoja najboljša prijateljica, jih meni večina. Spomnimo se nekaj slovenskih in tujih znanih dvojčic.

Nives in Maja Orešnik

Nives je osebna trenerka, manekenka, podjetnica, promotorka zdravega življenja, bila je mis Slovenije 2012. Njena dvojčica Maja je prav tako velika športna navdušenka, trenira gimnastiko, bila je članica akrobatske skupine Dunking Devils. Včasih so ju pogosto zamenjevali, a menda tega nista nikoli izkoristili – le morda za kakšno navihano šalo.

Maruša in Metka Majer

Maruša Majer je igralka, članica ljubljanske Drame, blestela je v večkrat nagrajenem filmu Ivan (mimogrede: v kratkem bosta s partnerjem, režiserjem Matjažem Ivanišinom, prvič postala starša). Metka pa je že skoraj 15 let novinarka TV Slovenija. Podobnost med njima je očitna, čeprav ne tolikšna, da bi se bili v šoli lahko izmenjavali, trdi Maruša, ki je prišla na svet prva, je pa zato Metka bolj dominantnega značaja.

M24.si
Maruša in Metka Majer

Irena Yebuah Tiran in Leticia Slapnik

Yebuah Ireno dobro poznamo kot operno pevko in žirantko šova Znan obraz ima svoj glas, Leticia pa je arhitektka in grafična oblikovalka. Dvojčici sta si zelo podobni in ju še vedno pogosto zamenjajo, na kar pa sta se že navadili in to sprejemata z nasmehom. Menda sta neločljivi, tudi na dopust hodita njuni družini skupaj, pogosto pa skupaj stopita na oder. V teh dneh na primer igrata v predstavi Črna koža, bele maske.

Mediaspeed
Irena Yebuah Tiran in Leticia Slapnik Yebuah

Polona Zoja in Špela Klara Jambrek

Polona je tako rekoč zaščitni znak oddaje Pop IN, Špela pa je stilistka in umetnica. Sta si zelo podobni in so ju pogosto zamenjavali, tudi ko sta pred leti skupaj vodili oddajo Ekstra magazin. Kot dvojčici sta si seveda zelo blizu, a priznata, da sta se v nekem obdobju malo odtujili, kar pa je potem le še utrdilo njun odnos.

Mediaspeed
Polona Zoja in Špela Klara Jambrek

Gisele in Patricia Bündchen

Ena najbolj cenjenih manekenk na svetu Gisele Bündchen, ima sestro dvojčico Patricio, ki ji sicer ni tako podobna, da bi lahko kdaj na modni brvi nastopila namesto nje, a vseeno dovolj, da je kdo zmeden. Sta najboljši prijateljici, Patricia slavno sestro ves čas podpira. Na začetku je bila tudi Giselina menedžerka in predstavnica za stike z javnostjo, zdaj pa dela za njeno blagovno znamko spodnjega perila Intimates.

Profimedia
Gisele in Patricia Bündchen

Mary Kate in Ashley Olsen

Verjetno najbolj znani dvojčici na svetu, ki sta igralsko kariero začeli že kot dojenčici, v seriji Polna hiša, in se že v mladih letih vpisali v klub najbogatejših žensk v zabavni industriji. Uspešni sta bili tudi v modni industriji, ki je zdaj njuna prioriteta, sta lastnici več modnih (luksuznih) znamk in priznani modni kreatorki. Mary-Kate je dvigovala prah tudi kot žena (zdaj že nekdanja) Olivierja Sarkozyja, polbrata francoskega predsednika.

Profimedia
Mary-Kate in Ashley Olsen