Zabava

Pogreb princa Filipa: Drama, prepiri, zamere in resnica

Nejc Simšič
21. 4. 2021, 21.00
Deli članek:

Vse kaže, da bo estradni teden resnično zaznamovan s progrebom princa Filipa, saj na dan prihajajo nove in sočne podrobnosti iz britanske kraljeve družine. Razkrivamo, kaj je kraljica nosila v torbici in ali je bil Filip res jezen na Harryja ter ga zato ni želel na svojem pogrebu.

Profimedia
Ob sebi je imela eno od fotografij z Malte, kjer sta s Filipom živela med letoma 1949 in 1951.

Sobotni pogreb princa Filipa, soproga kraljice Elizabete II., je bil z vidika svetovnih medijev res velika kost za glodanje.

Britanska kraljica Elizabeta II. je ganila čisto vse, ko je povsem sama sedela v prvi vrsti v Kapeli svetega Jurija, kjer se je odvila pogrebna slovesnost. Zdaj je na dan prišla informacija, da je v tistih težkih trenutkih v torbici britanske znamke Laurent nosila nekaj spominkov na pokojnega moža. Tako naj bi v njej imela enega od njegovih značilno brezhibno zloženih belih robcev ter majhno fotografijo, ki naj bi nastala na Malti. S to naj bi želela počastiti njuno dolgoletno zakonsko zvezo. Med letoma 1949 in 1951 sta kot mladoporočenca živela na obrobju malteške prestolnice Valletta, kjer je bil Filip nastanjen kot mornariški častnik. Kraljica je pozneje dejala, da je bilo to eno od najlepših obdobij njenega življenja, saj je le takrat lahko živela normalno. Tja sta se vrnila večkrat – tudi leta 2007, ko sta praznovala 60. obletnico poroke.

FILIP JEZEN?

Če gre verjeti govoricam s strani princa Eduarda von Anhalta, si pokojni Filip menda ni želel vnukove prisotnosti na pogrebu, ker ga je intervju, ki sta ga Harry in Meghan dala Oprah Winfrey, užalil. A kraljici je bilo pomembno, da se Harry vrne v domovino in se poslovi. Govori se tudi, da ga Meghan ni spremljala zato, ker se je zavedala, da bi bila na pogrebu vsa pozornost usmerjena nanjo – ne pa zaradi zdravnikovega nasveta. Njen odnos s Filipom naj bi bil »poseben«, saj ga je neizmerno cenila, poleg tega pa ji veliko pomeni, da se Harry pobota z bratom in očetom, kar bo najlažje storil, če nje ne bo zraven.