kako se sprošča?

Saška Lendero ima zelo nenavaden hobi

Eva Jandl
21. 4. 2021, 20.20
Posodobljeno: 22. 4. 2021, 08.01
Deli članek:

Pevka in televizijska voditeljica Saša Lendero te dni načrtuje napovedano poroko in svojo novo pesem, nam pa je povedala, kako preživlja svoj prosti čas in kako se sprošča.

Instagram
Načrtuje vrnitev na glasbeno sceno z lastno pesmijo.

Zvezdnica in pevka Saša Lendero (47) se je sicer že pred časom umaknila z odrov in z zaročencem, dolgoletnim partnerjem Miho Herzogom, ustvarja »šlager« uspešnice za nemško govoreči trg. Njen hobi pa je že sedem let risanje angelčkov in tega ni opustila, saj jo risanje in ustvarjanje izjemno pomirja. »To je moj hobi in temu se še vedno rada posvečam. Pred devetimi leti so se mi začele pojavljati sanje, ki so se ponavljale in v katerih sem na steno obešala slike ljubkih bitij s krili, videla sem tudi svoje roke, ki so ustvarjale. Zaradi intenzivnih sanj sem začela ustvarjati in takrat sem se popolnoma umirila. Tako je še danes. Moja hčerkica Aria in Miha sta mi dostikrat povedala, da je doma čisto posebno vzdušje, kadar rišem angele. Miha je dejal, da je tako kot takrat, ko sva prinesla Ario iz porodnišnice domov. Toplo, svečano, ljubeče … In mirno. Aria me je vsak dan navdušeno spodbujala: 'Mami, a boš danes risala angelčke, prosim!' – 'Zakaj?' sem jo spraševala. 'Ne vem,' je odgovarjala moja takrat štiriletna punčka. 'Rada imam, da rišeš angelčke.' In tako je še danes,« pravi Saša, ki ji umetniških talentov ne primanjkuje.

Osebni arhiv
Risati je začela zaradi intenzivnih sanj in tako odkrila nov talent, ki ga neguje še danes.

NJEN NAJLEPŠI NASTOP

Saša nam je zaupala, da jo pomirjajo tudi živali, ki imajo vedno prostor v njenem domu in srcu. Psička Candy je z njimi že zelo dolgo, lani pa se ji je pridružil novi štirinožni stanovalec, kužek Dimček, ki je bil last pokojne Sašine mame. »To sta moji kosmati kepici ljubezni,« rada reče Saša in pove, da sta z njimi tudi dve mački, Azra in Molly. »Živali nas vedno razvedrijo, tudi kadar nimam najboljšega dne.« Sicer pa nam je razkrila, da se te dni zelo veseli tudi svoje vrnitve na glasbeno sceno, posveča se namreč novi pesmi, ki naj bi jo izdala v kratkem. »Lani sva imela z mojim Miho vsako nedeljo koncert v malem na domačem vrtu. To so bili zame eni najlepših in najbolj čustvenih nastopov,« se spominja.