Včeraj so v kapeli sv. Jurija na gradu Windsor pokopali soproga britanske kraljice Elizabete II., princa Filipa, ki je umrl prejšnji teden, star 99 let. Vojvodo Edinburškega so v sprevodu pospremili njegovi najožji družinski člani.

princ-filip, pogreb, princ-harry, princ-william
Profimedia
Brata William in Harry

To je bil za princa Harryja prvi povratek na Otok, odkar sta se s soprogo Meghan Markle odpovedala kraljevim dolžnostim. Da med bratoma ni več, kot je bilo, čivkajo že vrabci na strehah, zato je bilo njuno ponovno snidenje na očeh javnosti temu primerno pričakovano. Med sprevodom je med princema Williamom in Harryjem bil njun bratranec Peter Philips, kar je, ko je to pred dnevi postalo znano, podžgalo ugibanja, da sta brata še vedno sprta.

princ-filip, pogreb, princ-harry, princ-william
Profimedia
Brata William in Harry

Vendar pa je bilo po koncu pogreba na televizijskih posnetkih videti, kako brata in Williamova soproga Kate Middleton sproščeno klepetajo ob odhodu iz kapele. Harryjeva soproga Meghan zaradi nosečnosti medtem ni pripotovala iz ZDA, kjer živi njuna družina. Po navedbah virov blizu vojvodinje sussekške si je pogreb ogledala po televiziji.