Ne kot na pogrebu princese Diane

FOTO: Prizor s pogreba princese Diane, ki se ne bo ponovil: William in Harry bosta ločena ...

R.T.
16. 4. 2021, 07.54
Posodobljeno: 16. 4. 2021, 10.11
Deli članek:

Brata bo ločeval sin princese Anne.

Profimedia
Brata na pogrebu njune mame, ob njima njun oče

Medtem ko se bo britanska kraljica Elizabeta II. v soboto na gradu Windsor poslavljala od moža, s katerim je preživela 73 let, bo med bratom Harryjem in Williamom zevala vrzel. Ko bosta princa hodila za krsto, bo med njima več kot tri metre in pol razdalje. Ločeval ju bo sin princese Anne, Peter Phillips.

Kakšen bo sedežni red za 30 udeležencev pogrebne slovesnosti, še ni znano, se pa bodo morali držati ukrepov, med katerimi je tudi vzdrževanje varnostne razdalje.

Profimedia
Nista se še uspela pobotati.

Filipov pogreb v tem pogledu ne bo kaj dosti spominjal na slovo od princese Diane leta 1997, ko sta princa skupaj stopala za mamino krsto.

Znotraj kapele svetega Jurija bodo gostje razdeljeni na pare: William bo z omenjenim Petrom, Harry pa z Antonyjem Armstrong-Jonesom. Kraljica naj bi v kapeli sedela sama.

Na čelu procesije bodo Filipovi štirje otroci: Charles in Anne spredaj, za njima princa Andrew in Edward. Sledili bodo Harry, William in Peter. 20 drugih članov britanske kraljeve družine, med njimi tudi Camilla Parker Bowles in Kate Middleton, bodo do kapele prišli z avtomobili. Hodeči naj bi za pot porabili približno osem minut.

Krsto vojvode Edinburškega bo prevažal temu prilagojeni land rover. Na njem je 16 let delal kar Filip sam.

Pogreb bo zaprt za javnost.