Zabava

Ana Tavčar odkrila, kaj je hrana za njeno dušo

Eva Jandl
15. 4. 2021, 20.00
Deli članek:

Voditeljica pravi, da je petje hrana za njeno dušo, saj poje takrat, ko potrebuje sprostitev. Spomnila se je svojih študentskih let in petja v zboru, ki jo ima za eno lepših izkušenj v življenju.

Matej Pirkovič
Ana se rada spominja časa, ko je bila članica APZ Tone Tomšič, in še danes ohranja stike.

Kot nekdanja članica Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič se Ana spominja čudovitih študentskih let, prvih ljubezni in prijateljstev. »APZ-jevci imamo geslo: enkrat APZ-jevec, vedno APZ-jevec!« pove in doda, da se še danes slišijo in družijo.

Ana, ki mnogim lepša jutra kot voditeljica v oddaji Dobro jutro, je tudi nadarjena glasbenica. Na dan žena je predstavila svojo prvo avtorsko pesem z naslovom Ženska, za katero je sama napisala tako besedilo kot glasbo. Poje že od malih nog; je bila morda v pevskem zboru? »Na tisti čas imam prelepe spomine! Bila sem članica Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič in to si bila tako lepa, iskriva, lahkotna, neobremenjena študentska leta. Turneje po vsem svetu, navdihujoči koncerti, vrhunski opus, od tradicionalnih do modernih, izjemno inovativnih skladb, tudi slovenskih sodobnih skladateljev, prve ljubezni, vaje na univerzi in intenzivne vaje za vikende, tekmovanja in priznanja, ki smo jih pobirali in nabirali, vaav, kakšna izkušnja!« se je razgovorila Ana o spominih. »Vesela sem, da imam to izkušnjo in da bo za vedno ostala v meni. In pa – prijateljske vezi. Še danes sta moji dobri prijateljici, vse do danes smo povezani, dve APZ-jevki, pa tudi z ostalimi se kdaj vidim in slišim, in vedno se razveselim.«

NJENO POSLANSTVO

Vsestransko nadarjena Ana, ki se ponaša z doktorskim nazivom in znanjem več jezikov, pravi, da seveda ostaja na televiziji, kjer uresničuje svoje poslanstvo, glasba in petje pa sta za dušo in le delčke njenega poslanstva v življenju.