KATJA ULČAR

Ni bila kriva pita, ampak osebni boji!

Nejc Simšič
13. 4. 2021, 21.25
Deli članek:

V osmi oddaji kuharskega šova je bila za 25-letno ustvarjalko digitalnih vsebin Katjo Ulčar usodna priprava preprostih kokic. Medtem ko je Adam pripravil kokice za oblizniti prste, ki so jih sodniki izpostavili kot novo zvezdo MasterChefa, sodnik Luka pa je sestopil z odra in Adamu podal roko, je Katja pripravila kokice brez okusa.

MasterChef
Za izpadlo tekmovalko so bile usodne kokice.

Kako ste se počutili, ko ste izpadli in ste morali zapustiti kuharski šov?

Iskreno ... bila sem totalno zmedena, ker mi razočaranje same nad sabo ni dovolilo, da bi lahko presodila, ali sem bolj žalostna, ker zapuščam tekmovanje in seveda vse sotekmovalce, ali sem bolj vesela za izkušnjo in priložnost, da sem bila del tekmovanja in tako pristnih ljudi. Ko sem zapuščala hišo, se mi je ob pogledu na zaprepadene sotekmovalcev paralo srce. Dejansko sem potrebovala kar nekaj časa, da sem sprejela, kar sem si zakuhala.

Kokice – ni bilo prave ideje oziroma kaj je šlo narobe?

F**ing kokice! Niso vredne besed! (smeh) Še vedno menim, da bi morala narediti pito, vredno balkona. Ampak včasih je najlažja naloga najtežja in je velika verjetnost, da podležeš lastnemu pritisku in samokritičnosti.

Ste doma v kuhinji že naredili »popravni izpit«?

Nisem se ga lotila in se ga niti ne bom lotevala. Sem se pozanimala, kaj v teoriji funkcionira, v praksi pa si raje pripravim kaj bolj okusnega.

Po televiziji je bilo videti, da ste kar močan karakter in ste bili z nekaterimi tekmovalkami na bojni nogi. Kako sami gledate na to?

Z nobeno sotekmovalko nisem bila na bojni nogi, vsaj jaz nisem imela takšnega občutka. Morebitne težave sem reševala sproti, če se mi je zdelo, da je to vredno, sicer pa sem se raje umaknila in si mislila svoje. Nerada drezam v osje gnezdo in ne maram drame, ki jo je od mene ves čas izzivala ena od sotekmovalk. Sem pa res zelo direktna oseba, hitro začutim človeško energijo in težko hlinim nekaj, česar ne čutim.

Pop Tv
Zaradi najslabše limonine pite je Katja pristala na izločitvenem testu.

Kateri izziv vam je bil najljubši in kateri najtežji?

Želim si, da bi najbolj uživala pri baby showerju (pogostitev ob zabavi za bodočo mamico, op. p.), ampak sem imela pri pripravi menija popolnoma zvezane roke in vojaško komando. Sem pa zato toliko bolj uživala pri pripravi morske plošče. Mimogrede, res obožujem morsko hrano! Moj najtežji izziv pa je bila zagotovo pita. Ne zato, ker se je ne bi znala lotiti, ampak ker sem bila osebne boje.

Najlepši in najtežji trenutek v MasterChefu?

Najlepši trenutki so se odvijali v zakulisju in bi verjetno izgubili ves čar, če bi jih razkrila. Najtežji trenutek je zagotovo mogoče razbrati iz prejšnjih odgovorov, če pa moram izpostaviti točno določenega, je to tisti, ko je Karim dvignil kos nesrečne pite. Je pa še en trenutek, ki me je malo zaskelel. Sicer ne kujem nekih zamer, ampak sem se težko sprijaznila s tem, da Maša kot vodja v svojo skupino ni povabila mene. To ji še danes mečem pred nos. (smeh)

Na družbenih omrežjih ste veliko v stiku s tekmovalci. Nam lahko zaupate, s kom največ?  

Z vsemi sotekmovalci vsakodnevno komentiramo dogajanje. Sem pa tako kot v MasterChefu najbolj povezana z Anžetom in Mašo, ki sta tudi moja glavna svetovalca pri misiji »kako tolerirati butaste komentarje kavčkomentatorjev«. Težko si predstavljam tekmovanje brez njiju, verjamem pa, da bomo tudi v prihodnje kaj zakuhali skupaj.

Kakšni pa so vaši načrti? Ostajate v kuhinji?

Zagotovo ostajam v kuhariji. Močno verjamem v to, da je dobra hrana predpogoj za dobro življenje. Moja kuhalnica tudi še ni rekla zadnje, le da se bo zaradi izjemnih priložnosti na drugih področjih trenutno vihtela bolj v domače namene.