DENIS PORČIČ - CHORCHYP

Prijazni borec je končno priznal, da je našel svojo ljubezen

Eva Jandl
13. 4. 2021, 20.55
Posodobljeno: 13. 4. 2021, 21.44
Deli članek:

Vedno prijazni profesionalni borec, trener in glasbenik Denis Porčič - Chorchyp o ljubezni, otrocih in o tem, ali je njegovo srce res oddano.

Promocijski material
Denis Porčič - Chorchyp trenira vsak dan dve uri, razen nedelje.

Ste profesionalni borec in trener borilnih veščin – kako na vaš vsakodnevni ritem vpliva epidemija, se je kaj spremenilo? Trenirate enako kot prej?

Ta epidemija nas je prizadela vse, ampak vseeno sem iz tega znal potegniti oziroma razviti nekaj dobrega. Najprej sem se res dodobra spočil od vsega dela, med počitkom sem se tudi izobraževal, saj prej za to ni bilo veliko časa, in opravil sem kar nekaj dodatnih izpitov za trenerja. Na srečo imam tudi svojo telovadnico, kjer sem lahko treniral, in snemal sem tudi videe za treniranje doma. Namreč, že pred karantenami se mi je porodila zamisel o internetni prodaji programov, ki bi bili celostni in bi zajemali vse spektre življenja: um, telo, prehrana, učenje in zabava ... Tako zdaj prek spleta pomagam ljudem v vseh pogledih, nekaj izkupička pa namenjam tudi v dobrodelne namene. Tako lahko rečem, da epidemija ni samo škodovala, zgodilo se je tudi nekaj lepega. Seveda treniram vsak dan, razen nedelje, nekje do dve uri na dan.

Ste še vedno aktivni kot borec, tekmujete? Kako je s tekmami v času epidemije? Kdaj ste nazadnje tekmovali?

Še vedno sem aktiven borec in tudi pripravljam tekmovalce za tekmovanja, a na žalost v tem času ni nobenih tekmovanj, ne amaterskih ne profesionalnih. Moja zadnja profesionalna borba je bila februarja 2019 na WFC. Pred epidemijo se je nakazovala tudi pot čez lužo, za profesionalne borbe FFC v Las Vegasu, a je zaradi epidemije vse odpadlo.

Revija Zvezde
Našel je svojo ljubezen, nam je zaupal.

Nazadnje smo vas videli v šovu Kdo si ti? Zvezde pod masko, kjer ste pokazali svoje pevske sposobnosti. Kakšna je bila ta izkušnja, se je zgodilo kaj še posebej zabavnega?

Že sama oddaja je zelo zabavna, zanimiva in spoznal sem veliko novih, prijaznih in dobrih ljudi, prvič sem bil v Budimpešti, najbolje in najbolj zabavno pa je bilo s prvotno ekipo, s katero smo se res dobro ujeli, pozabavali in posneli tudi nekaj skečev v luksuznem hotelu, v samem studiu smo se namreč morali vedno skrivati. (smeh) S Tinkaro Fortuna, Ireno Vrčkovnik in Damjanom Murkom ter seveda z našim šoferjem Juretom smo še danes na zvezi in se smejimo vsem dogodkom. (smeh)

Svoje znanje radi predajate otrokom, kako se danes spominjate svojih športnih začetkov?

Otroci so nekaj najlepšega in čistega, zelo rad delam z njimi, čeprav vzamejo veliko energije. (smeh) Iz otroštva se vedno spominjam svojega trenerja in tega, kako mi je pokazal pravo pot, in točno to želim sam dati otrokom, ki trenirajo pri meni. Hočem jim pokazati, da so borilne veščine v resnici disciplina, spoštovanje, pomoč drugim, in ne samo udarci ter to, kdo je najmočnejši.

Kaj je za vas ljubezen, na kaj pomislite ob tej besedi?

Na čisto energijo, tisto, kar pride resnično iz srca, na brezpogojnost, kjer ni prostora za ego.

O vašem ljubezenskem življenju vemo bolj malo, lahko razkrijete, ste samski ali zasedeni?

Ne morem razkriti. (smeh) Reciva temu, da sem našel svojo ljubezen. Mogoče v tem, kar delam, mogoče pa v neki osebi.