Vojvoda Edinburški

Filip se ni hotel vmešavati v Harryja in Meghan, ker je vedel, da ne bo več dolgo

R.T.
13. 4. 2021, 09.38
Posodobljeno: 13. 4. 2021, 09.41
Deli članek:

Razumel ju je, a se z njunimi potezami ni strinjal.

Profimedia
Princ Filip, vojvoda Edinburški

Vojvoda Edinburški je do vnuka in njegove soproge čutil sočutje, a je menil, da je njuna odločitev bila napačna – odločitev, da se odpovesta kraljevim dolžnostim in se čez Lužo preselita v Združene države Amerike. Tako vsaj pravi njegov prijatelj in biograf Gyles Brandreth.

Filip naj bi Harryja občudoval zaradi njegove vojaške kariere, obenem pa ga razumel, da hoče živeti po svoje. Vseeno pa v pogovorih, ki so vodili v tako imenovani Megxit, ni hotel sodelovati. Tako naj bi dejal, da kmalu ne bo več del tega.

Intervju je bil norost

Biograf je razkril tudi, da je Filip, ki je preminil v petek, menil, da je bil intervju, ki ga je s Harryjem in Meghan Markle opravila ameriška televizijska voditeljica Oprah Winfrey, norost. To, da je luč sveta ugledal, ko je bil v bolnišnici, Filipa ni motilo.

Intervjujem sicer ni nasprotoval, dokler člani britanske kraljeve družine v njih niso govorili o sebi.

Meghan ne bo prisotna 

Kot smo poročali, se bo vojvoda Sussekški v soboto udeležil dedovega pogreba, ki bo potekal na gradu Windsor, pri čemer se bo kraljeva družina od pokojnega princa poslovila na zasebni slovesnosti, brez navzočnosti javnosti. Meghan na pogrebu ne bo prisotna. Kot poročajo britanski mediji, se je tako odločila, da ne bi »kradla« pozornosti.