Po več kot letu dni

Princ Harry se je brez Meghan vrnil domov

R.T.
12. 4. 2021, 08.35
Posodobljeno: 12. 4. 2021, 09.30
Deli članek:

Princ Harry se je včeraj vrnil v Združeno kraljestvo, da bi se lahko udeležil dedovega pogreba.

Profimedia
Po več kot letu dni se je vrnil na Otok (fotografija je arhivska).

Vojvoda Sussekški se je na letalo vkrcal v Los Angelesu, pristal pa na londonskem letališču Heathrow. 36-letnika so tam pričakovali varnostniki in policisti, ga strpali v črnega range roverja in odpeljali. Kot poročajo britanski mediji, je princ Harry že v karanteni, da se bo v soboto lahko udeležil pogreba princa Filipa, ki je v petek zjutraj umrl v svojem domu na gradu Windsor.

Pogreb vojvode edinburškega bo potekal na gradu Windsor, pri čemer se bo kraljeva družina od pokojnega princa poslovila na zasebni slovesnosti, brez navzočnosti javnosti. Princ Filip v skladu s svojo željo ne bo imel državniškega pogreba. Zaradi pandemičnih ukrepov tudi ne bo nobenega javnega žalnega sprevoda, bodo pa pogreb v živo prenašali prek televizije, poroča STA.

Krsta s posmrtnimi ostanki vojvode edinburškega leži na gradu Windsor. Na dan pogreba v soboto pa jo bodo v okviru slovesnosti prepeljali v kapelico svetega Jurija na gradu Windsor. Pogrebna slovesnost se bo začela ob 16. uri po srednjeevropskem času z minuto molka po vsej državi, še poroča STA.

Harry 10-dnevno karanteno najverjetneje preživlja v hiši na območju Kensingtonske palače, ki se imenuje Nottingham Cottage, kjer je že živel z ženo Meghan Markle. Slednja naj bi se po nasvetu njenega zdravnika odločila, da ostane doma. 39-letnica je namreč noseča z njunim drugim otrokom.

Karantena za Harryja po petih dneh ne bo več potrebna, če bo test pokazal, da ni okužen z novim koronavirusom.