RADA POKUŠA VINA

Anja Markovič priznala, katera nezdrava hrana jo osreči

Eva Jandl
9. 4. 2021, 20.29
Deli članek:

Voditeljica Anja Markovič (33) se je vrnila na ekrane z oddajo o zdravju, prostem času in zdravem načinu življenja. Mi pa smo jo vprašali, kakšne so njene razvade in strasti.

Ana Gregorič
Anja priznava, da jo osreči hrana za dušo, na primer čips, čokolada, pica, vino.

Slišali smo, da ima simpatična Anja namreč zelo rada vino in da je nekoč celo razmišljala, da bi pridobila certifikat in postala sommelierka. Anja nam je z nasmehom dejala: »Vina za zdaj pokušam samo ljubiteljsko, zelo rada. Ampak mi prijata samo kozarec ali dva, potem me začne boleti glava. Res sem srečnica, ker je moje telo samo po sebi narejeno za zmernost.« Drugače pa se rada vrti po kuhinji. »Tudi kuhanje je moj hobi. Moja posebna strast je, da si sama pripravljam hrano, ki jo jem. To delam s srcem in najraje. Zadnje čase je sicer zaradi snemanja oddaj časa za to malo manj, a ljubezen ostaja. Kadar le lahko, si kaj skuham. Sem velik gurman. Pri meni se vse vrti okrog hrane. Pa ne samo zdrave, tudi tiste za dušo – predvsem te!« je povedala iskreno.

Planet TV
Rada pokuša vina in poskuša ugotoviti, za katero gre.

NI ZDRAVA, A ME OSREČI

Kaj pa je hrana za dušo? »Hrana za dušo rečem hrani, ki niti ni nujno zdrava, je pa ta, ki me osreči. Na primer čokolada, vino, čips, pica. Vse to si dopustim, ampak seveda v mejah normale.« Z leti se je naučila slišati svoje telo, ki ji pove, kaj ji prija in kdaj naj se ustavi. Vsak dan uživa sadje in zelenjavo, se giblje in počiva, sicer pa se ji za srečno življenje zdi pomembna še ena stvar: da jo delo, ki ga opravlja, veseli in jo izpolnjuje. »Potem je seveda treba poskrbeti tudi za dobre odnose z ljudmi okrog nas. To bi rekla, da je zelo pomemben dejavnik pri zadovoljnem življenju,« je še dejala.