Zabava

Eva Pavli preko ustvarjanja išče srečo

M. V.
9. 4. 2021, 10.59
Posodobljeno: 9. 4. 2021, 11.03
Deli članek:

Glasbenica pravi, da ne smemo mižati, ker bo sicer življenje steklo mimo.

Anže Vrabl
Eva Pavli

Vsestranska ustvarjalka Eva Pavli, ki jo poznamo iz skupine Tosca Beat in po himni evropskega odbojkarskega prvenstva Let's Go Together, predstavlja prvi grižljaj projekta 'Sreči', ki prinaša glasbeni EP, kratki film, pesniško zbirko in slikarsko razstavo. Projekt, ki ga bo po delih predstavila v naslednjega pol leta, najavlja pesem Mižim.

»Ko smo lani glasbeniki ostali brez nastopov in publike, sem se poglobila vase in nastal je cikel petih skladb, s skupno rdečo nitjo – iskanje sreče,« pojasnjuje Eva. Pesem ima pomembno sporočilo: »Življenje je kratko, v iskanju sreče čas hitro beži mimo nas in radi pozabimo, da je treba živeti tukaj in zdaj. Morda imamo srečo pred nosom. Mogoče nanjo prevečkrat čakamo pa je že tu, pred nami in v nas samih. Ne smemo mižati, saj bo življenje steklo mimo.«

Pesem je posvetila vsem kolegicam in kolegom. »Zavedam se, da imamo umetniki glas, da lahko širimo ideje v svet. Navsezadnje je umetnost tista, ki bogati življenje in mu daje smisel. Pesem Mižim zato posvečam vsem glasbenikom, ki s(m)o v zadnjem letu ostali brez nastopov in publike. V nas pa še vedno tli močna ustvarjalna energija. Mižim je prispodoba za čakanje in hkrati spodbuda, da ne nehamo ustvarjati. To je del naše poti do sreče. Če ne ustvarjamo smo neizpolnjeni,« pravi Ljubljančanka.

Oglejte si videospot za pesem Mižin, ki ga je Eva ustvarila v stop-motion tehniki kar svojem slikarskem ateljeju: