Največkrat zaradi alarma

Policisti pri Harryju in Meghan

L.K.
8. 4. 2021, 14.44
Posodobljeno: 8. 4. 2021, 16.55
Deli članek:

Imeli so kar nekaj dela. Verjetno ga še bodo imeli.

Profimedia
Domovanje Sussekških

Odkar sta se princ Harry in Meghan Markle julija lani s sinom Archiejem čez Lužo preselila v Montecito, so imeli policisti Sante Barbare kar nekaj dela.

Policisti so se že isti mesec pri njiju zglasili kar štirikrat: enkrat, ker so bili tja poklicani, in trikrat, ker se je sprožila alarmna naprava Sussekških. Avgusta so ju obiskali zaradi neopredeljenega incidenta, novembra pa vnovič zaradi sproženega alarma. Tja so spet prišli na božični dan, da bi odstranili vsiljivca, in še dan pozneje. Sussekška sta mir imela vse do 16. februarja letos, ko so se policisti pri njima spet zglasili zaradi sproženega alarma.

Ostala brez (plačanega) varovanja

Vojvodinja je v intervjuju z ameriško televizijsko voditeljico Oprah Winfrey dejala, da je v pismih naprošala soprogovo družino, naj jima ne vzame telesnih stražarjev, potem ko sta zapustila britansko kraljevo družino, saj da vojvodi grozijo s smrtjo. Tudi sam je bil presenečen, da mu britanski davkoplačevalci ne bodo več plačevali varovanja. »Rodil sem se v ta položaj. Tveganje sem podedoval. Zato je to zame bil šok,« je v omenjenem intervjuju dejal princ Harry.