Zabava

Umrl igralec Paul Ritter

M. V.
7. 4. 2021, 07.57
Posodobljeno: 7. 4. 2021, 08.02
Deli članek:

Zaradi možganskega tumorja se je poslovil v 55. letu starosti.

Profimedia
Paul Ritter

Britanskega igralca Paula Ritterja se zagotovo spomnite iz serije Černobil, v kateri je upodobil inženirja Anatolija Djatlova, ki ni upošteval varnostnih pravil in s tem sprožil vsem znano jedrsko katastrofo. Igral je tudi v filmu Harry Potter in Princ mešane krvi, Bondu Kvantum sočutja, zgodovinski drami Zlati orel, serijah Igra, Votla krona, Vera, Cold Feet, Friday Night Dinner … Veljal je za odličnega gledališkega igralca, bil je nominiran za nagradi tony in olivier.

Njegovo pravo ime je bilo Simon Paul Adams, najprej je na Cambridgeu študiral moderne jezike, nato pa v nemškem Hamburgu diplomiral iz igre. Ko se je vrnil v Anglijo, si je nadel nemški priimek Ritter, saj je igralec Simon Adams že obstajal.

Novico o igralčevi smrti je sporočila igralska agencija, ki ga je zastopala: »Umrl je v ponedeljek zvečer na svojem domu z ženo Polly in sinovoma Frankom ter Noahom ob strani.« Dodali so še, da je bil zelo nadarjen igralec, ki je na odru in pred kamero odigral številne zelo različne vloge. »Bil je zelo inteligenten, prijazen in zabaven. Pogrešali ga bomo.«

Profimedia
Paul v seriji Černobil